keskiviikkona, tammikuuta 23, 2013

Pitsikurssi

Viikonloppuna olin Kapiokirstun pitsikurssilla, missä oli mahdollista opetella erilaisia tekniikoita. Joku neuloi, joku teki käpypitsiä, joku nypläsi (mm. minä). 13 naista + opettaja + köksä, eli äänekästä ja hilpeää menoa.
Nypläyksessäkin voi harrastaa välineurheilua, tässä uusinta uutta. Eli tuollaiset nypylätelineet, jotka tökätään pystyyn nypläystyynyyn, käteviä kun on miljoona paria, jotka jotenkin pitää mahduttaa vieriviereen.  Olen toistaiseksi pidättäytynyt ostamasta.
Sen sijaan tässä kohtaa itsehillintäni petti ja ostin Ilseltä lankaa, ostoksia en ole kuvannut, mutta BC:n baby alpacaa, Jawollin magicia, Malabrigon worstedia tarttui mukaan. Ilse = Patanoita, käykääpä nettikaupassa ihastelemassa ihania lankoa. Toistaiseksi on kaupallisiakin lankoja mukana, mutta jatkossa ilmeisesti tulee olemaan vain Ilsen värjäämiä. Edellisellä kerralla pysyin vielä ruodussa, mutta sanaa*alennusmyynti* en voinut vastustaa..
Ja tässä yhden Pirkon oppilaan nypläämä huivi, tussah-silkistä.
Ja tässä mun pitkän tähtäimen projekti, enkeli venäläisellä nauhapitsitekniikalla. Aloitin, muistaakseni, elokuun lopussa Kapiokirstupäivillä. Etenee hitaasti, mutta varmasti.



3 kommenttia:

Katju kirjoitti...

Järkyttävän kaunista, mutta niin työlästä.

Pirkko kirjoitti...

On sinulla taasen kauniita kuvia kurssitapahtumasta.

Hanski kirjoitti...

Tuloo kaunista pitsiä!! Joskus minäkin vielä :)