maanantaina, syyskuuta 29, 2008

neulakinnasta

Tässäpä kaksi videota jotka olen kuvannut neulakinnaskurssilla, opettaja Satu Hovi äänessä. Videot käsittelevät pyöröaloitusta. Jos muuten ei neulakintaista ole kiinnostunut, kannattaa katsoa toisen videon jälkimmäistä puoliskoa. Siinä pääsee näkemään miten meitsi "osaa" kuvata, mä aina hekotan, kun katson tota videota.

Ja tämä on tosi hyvä linkki, useampi video neulakinnastekniikasta.

Videot on aika "painavat", silloin kun tila rupeaa loppumaan, poistan nämä ensimmäisiksi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuon taidon haluan oppia, olen kerran kokeillut ammattitikkaajan opastuksella. Vielä ei kyllä suju yhtään mutta ehkä joskus vielä jaksan harjoitella. Hyvinhän se sinulla meni!

Unknown kirjoitti...

Sainpahan minäkin päivän piristyksen kun katsoin sinun hauskat kotivideot.

Sinä olet jo muutaman videon kuvannut ja nyt kun minä niitä aina välillä käyn katsomassa, niin olen entistä vakuuttuneempi että videointi on hyvä tietojen/taitojen tallennusmuoto ja opetusväline.

Kiitos taas näistä muistinvirkistysvideoista!

Jaksan taas ihan hyvin, aurinkoinen värikäs syyssää on piristänyt mielenkin.

mokkakissa kirjoitti...

Opetusvideoiden aatelia.

mokkakissa kirjoitti...

En kyllä ymmärrä tuota, kun puikotkin keksitty. Eikä tuosta ole edes tuloksena kuin tuollainen takku...

mokkakissa kirjoitti...

Ai niin, sori mä tukin sun blogin. Tilasin Fleece Artisteja tuolta http://www.colorsongyarn.com/index.htm
Ei ole alennuksessa... mutta otin vaan "koe-erän". SuriBlue tuli jo, mutta 2 vyyhteä Cashlanaa oliivina tulee myöhemmin... Katsotaan sitten mikä ero on esim. Dropsin alpakkaan, joka on kuitenkin aika hyvä lanka.... Tolla FleeceArtistilla on vaan kyllä aika tolkuttomat värit.....

kio kirjoitti...

savisuti, joo toi on monipuolinen, osaan toistaiseksi vain yhdellä tapaa, mutta saa eri näköistä jälkeä halutessaan. Mjaa, jos kameran lentoa ei lasketa ja hallitsematonta naurua, niin meni ihan hyvin :)

Pirkko, harmi vaan kun tavallisella kameralla otettu video on monen monen megan painoinen. Seuraan sun videota sitten kun pitää aloittaa nypläyksessä, selkeä puhe vaikka lankoja ei näkiskään on tosi hyvä, paljon parempi kuin paperilla kuvat/selitykset.

mokkakissa, takku on aloituksessa. Neulakintaista tulee tosi tiivistä, esim. kalastajat/metsurit/hiihtäjät yms käyttävät. Ohuesta villalangastakin tulee paksua, mitä enemmän lenksuja peukalolla, sitä paksumpaa. Jos vain pari, tulee aika ohutta/hyvin ilmastoitua. Kai sitä huovutuksellakin pääsee melkein samaan, muttei aivan samaan.