tiistaina, marraskuuta 01, 2011

Villatehtaalla

Menen näemmä nyt ajallisesti väärässä järjestyksessä, mutta viime viikolla käytiin muutaman Kapiokirstulaisen kanssa Raasikun villatehtaalla. Matka sujui hyvin, edellisenä iltana lastauduttiin laivaan ja aamulla sataman lähihotellin aamiaispöydän kautta junalle. Paluumatka tosin meni vähän palelun merkeissä, kun junaraiteilla oli korjaustöitä ja T:n aiemmin tarkistama aikataulu ei pitänytkään paikkaansa. Puolisen tuntia minä sitten tanssahtelin laiturilla, onneksi sentään oli pipo, huivi ja kaulaliina.Tässä sitten saaliini, vajaa 3kg lankaa ja hahtuvaa. Jotain menee tästä eteenpäin, mutta suurin osa kotiutunee tänne. Tuolla pilkottaa 4 kerää Austermannin Step -lankaa, käytiin tietenkin myös Karnaluksissa, missä lankojen lisäksi ostin pariin puseroon nappeja ja paksuja nuppineuloja makrametöitä varten.
Pyörin ja hyörin myös uudessa  Löng ja Löngast -lankakaupassa Karnaluksin kulmilla, mutta hillitsin himoni.

8 kommenttia:

Outi-M kirjoitti...

Ihana saalis! Nyt alkoi taas tehdä niin mieli Raasikuun.

mokkakissa kirjoitti...

Ja mitä aikoo tulla hahtuvasta??

KristiinaS kirjoitti...

Hieno saalis sulla.
Just tutustuin Löngja Löngast-kauppaan. Oli siellä ihanuuksia vaikka kuinka. Kunhan kerkiän niin kirjoitan kaupasta raportin. On tässä vaan niin kiirusta ettei mitään kerkiä kunnolla tehdä. Sukkaakin vain pari riviä metromatkoilla;)

kio kirjoitti...

Outi, eikö olekin :)

Mokkakissa, se menee edellisten hahtuvien seuraksi ;) ainakin yksi kiekko menee kaverille, joka raskaana ja joka ehkä tekee villahousuja. Lapas/villahousulinjalla pysyn minä.

Kristiina, ainakin oli hienoja noroja ja ohuita huivilankoja.

Leena kirjoitti...

Kävitte ihan erikseen Raasikulla! voi miten kiva. Minä parasta aikaa kerin Raasikun lankoja, joita kesällä värjäilin. Erottelen niistä villatakkia varten langat erilleen ja sitten mietin mitä teen lopulla langalla, ja sitäkin on paljon. Kolmisäikeisenä on vähän paksua kirjovirkkaukseen, täytyy varmaan kutoa kangaspuilla niistä jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä olisi myös 1. Raasikun reissu suunnitteilla. Aikataulu vaikuttaa kovin kireältä eli juna Raasikussa on vasta n. klo 15 :( Ehtiiköhän tossa ajassa talsimaan kyseiseen paikkaan asti niin että paikanpäällä ehtii enää katselemaan mitään? Onko kylässä mitään muuta katsomista, kun paluumatkakin taitaa lähteä vasta klo 17 ja kehräämöhäm menee kiinni jo klo 15.

kio kirjoitti...

Leena, en tainnut ollenkaan ostaa 3-säikeistä, turhan paksu on. Hiukan ostin vaaleata, eli jos vihdoinkin saisin omin nokkineeni aikaiseksi värjätä sienillä.

Anonyymi, me ehdittiin hyvin (ja vielä se puolen tunnin palelu) edelliseen junaan, joka oli muistaakseni 10.49. Tehdas on aivan lähellä asemaa, alle 5min kävelyä. Ei kyl kierretty kylässä, siellä ei kuulemma ole mitään erityistä katsottavaa. Laivastamme päästiin 7.00, millä laivalla te olette tulossa?

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Meidän laiva on vasta satamassa 11.00, joten muita junavaihtoehtoja ei ole. Kiva kuulla, että paikkaan pääsee nopeasti, joten pitää vaan yrittää löytää haluamansa nopeasti tai sitten ottaa auto mukaan ja nautiskella shoppailusta pidempäänkin.