sunnuntaina, joulukuuta 16, 2012

Kesän käsityöt

Nämä neuleet sain aikaiseksi ja kuvasin jo kesällä. Ensimmäisenä Elizabeth Zimmermanin Knitter's Almanacista helmikuun lapsen housut, tarkemmat modaukset Ravelrysta, rakenne vaikuttaa tosi pätevältä ja näitä oli hauska tehdä. Narun tein aikoinaan Eestistä hankkimani haarukan avulla, tekniikasta löytyy video täältä. Lankana reilu kerä Cascade 220 Heathers (120g) ja puikot 3,5mm (resoreissa) ja 5mm muuten.

Sitten on edelleen Elizabeth Zimmermanin Baby Surprise Jacket Elle Merino Brights -langasta, jota meni n. 5 kerää (240g) 4.0mm puikoilla. Pidensin hihoja neulomalla aina oikein neuletta vähän matkaa ennen olkasauman yhdistämistä. Alkuperäisessä mallissa on napinlävet kummallakin puolella, valitsin vain toisen ja toiselle tein tulip -näpinlävet (video). 



Sitten on pari lapsen puseroa mallilla Top Down Raglan Baby Sweater, en muista enää puikkokokoa, joko 4 tai 5mm, Cascade 220 edelleen, n 120g / pusero. Toinen aavistuksen isompi kuin toinen. Napit on ihania!



Ja sitten vähän sukkia, raidat on sienivärjättyä Maijaa, ja loput samaa lankaa beigea. Aikuisten 76g, olisko 3.0mm puikoilla ja lasten yhteensä 58g.
Ja sukat Austerman Stepista, 60s 39kokoa, 2,5mm puikot.

4 kommenttia:

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Kauniita neuleita lapselle olet tehnyt!

kio kirjoitti...

kiitos :)

Anna kirjoitti...

Ihania neuleita! Lapsen lila neuletakki on tosi kaunis!

Tanssiharrastus on kivaa. Olen ollut 10 vuotta kilpatanssin
harrastaja ja voin suositella lajia kaikille.

kio kirjoitti...

kiitos, Anna. Mitä tanssilajeja erityisesti harrastitte?