perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Mummun neliöitä

Pienehkö peitto isoäidin neliöistä on valmistunut taannoin ja sain sen kuvatuksi jouluna. Kokoa tekeleellä on 122 x 102cm. Kahdessa ylimmässä kuvassa *nurja* puoli on päällimmäisenä, missä musta piilosilmukkavirkkaus tulee vahvemmin esille. Tälläkin kertaa ulkoistin yhdistämisuunnittelun äidilleni (oma kärsivällisyys ei siihen riitä); kun alkusuunnitelma oli valmis, tarkka palojen yhdistely tehtiin yhdessä ja itse yhdistämisen minä itse. Yhdistäminen: http://attic24.typepad.com/weblog/joining-granny-sqaures.html .
Koukkuna käytin 3.0mm ja käytin tähän ainoastaan omia varastolankoja, vaikkakin monia kokonaisia keriä, mm.  Drops Fabel, Drops Delight, Fortissima Socka, Lanette, Araucania Ranco solid, Viking baby ull, Austermann Step, Regia Silk, kaiken kaikkiaan 674g. Viime metreillä melkein ostin mustaa lankaa ympärivirkkaukseen, mutta tarkemmalla etsimisellä melko vastaavaa lankaa löytyi omasta takaa. 
Valokuvaus lumisateessa on jkv haastavaa, heti kun vähän sääti asetuksia, päällä olikin jo lunta, mitä piti ravistella pois.

10 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hieno peitto! Olet ahkerasti pyöritellyt koukkua! ;o))

Unknown kirjoitti...

Kaunis peitto :)

KristiinaS kirjoitti...

Tää on niiiin kaunis peitto että ei sanotuksi saa;)

Edell.postiisi viitaten niin kerran kokeiltu öljyttyjä sukkia ja toista kertaa en sellaista lankaa osta. Aatteles jos jollekin huonosti liikkuvalle antaa tuollaiset niin voi sattua pahastikin. Saakohan amerikanmaassa käyttää tämmösiä "tappolankoja"? Meinaan ku siellä ollaan niin tarkkoja kaikesta vaarallisesta.

MariL kirjoitti...

Mielettömän upea peitto!

Tess kirjoitti...

Tosi kaunis peitto!

Pirkko kirjoitti...

Todella kaunis peitto! Hyvää Uutta Vuotta!

kio kirjoitti...

kiitos kaikille kommenteista!

Ripsu kirjoitti...

I-ha-na!

Mallaviri kirjoitti...

Vau... ihana!!

möhönasu kirjoitti...

Todella ihan värinen peitto! Täytyykin pistää punainen peitto harkintaan :)