lauantaina, lokakuuta 18, 2014

Mallorcan reissu

Lokakuun alussa allekirjoittanut ja 4 muuta iloista pyöräilijää ovat saaneet nauttia Mallorcan aurinkoisesta ja lämpimästä säästä. Pari astetta vähemmän ja olisin ollut vielä tyytyväisempi, mutta 26-28 astettakin päivällä menetteli vielä. Minulle tämä reissu oli neljäs. Hyvä hotelli sikäläisittäin 4 tähden ja puolihoito erittäin runsain aamiais- ja päivällisbuffettarjoiluin pitivät huolen siitä, etten laihtunut grammaakaan. Pari kiloa tuli lisää, mutta kyllä häipyivät tässä viikon aikana jonnekin taas.
Flunssaan sairastuin heti paluusta seuraavana päivänä, mutta reissussa onneksi kaikki pysyivät terveinä ja havereilta säästyttiin. Kaikki muut pyöräilivät joka päivä, minä pidin yhden pyöräilyvapaan päivän ja täten mun kilometrit jäivät 365:een. Pelkäsin, että polvi rupeaa vihoittelemaan, mutta onneksi pysyi rauhallisena.
Hotellimme oli Palman läheisyydessä S'Arenalissa. Ensimmäisenä päivänä lämmittelynä ajettiin Palman liepeille rantareittiä. Jonain päivänä oli joku pyöräilykilpailu ja olusella (sangrialla) istumisen aikana aina välillä meni ensin poliisisaattue ja sitten pyöräilijat viuhahtivat ohi.

Kulttuuripläjäyksenä toimi Juan Miron museo ja atelje Palmassa.
Josef Albers/Joan Miró The Thrill of Seeing -yhteisnäyttely, yllä oleva työ Albersin.


Museo sijaitsee kukkulalla, mistä on hienot näkymät kaupunkiin ja mereen. Vahingossa sinne ei kyllä eksy, pyörä piti taluttaa jyrkkää ylämäkeä.
Hotellilta saatiin pienet eväät päiväksi (yleensä kylläkin syötiin tuoreet leivät kahviloissa), mutta kerran käytiin lounastamassa kalaravintolassa. Alla oleva paella oli kahdelle, jos olisi tiennyt, että annos on näin runsas, ei olisi tilannut alkuruokia ollenkaan. Tuota jäi vaikka kuinka paljon, vaikka oli todella herkullinen.

Tämä oli sellainen reitti, mitä kokeneet matkaseuralaiseni eivät ole koskaan ajaneet aiemmin. Tuohon osattiin varautua, mutta varmaa tietoa ei etukäteen ollut, eli 4km pyörän taluttamista patikointi (tai maastopyörä) reitillä.
Mun surkea nimimuisti nyt pettää, en muista mikä tämän kaupungin nimi nyt oli. Mutta kummiskin siellä oli markkinat, ostin palan juustoa, joka roikkui mun selässä sitten monta tuntia kuumassa. Mutta oli mm. ihania vanhoja autoja ihailtavana.

2 kommenttia:

lumi kirjoitti...

Ihanaa! Tulen mukaan kuin jään eläkkeelle.

kio kirjoitti...

tarviiko eläkeikää odottaa? :) silloin voi olla jo enemmän kremppaa..