sunnuntaina, syyskuuta 27, 2009

Sieniretki

Tänään käytiin kavereiden kanssa Seutulan seutuvilla sienestämässä. En ole aiemmin löytänyt samettijalkaa, ja nyt tuli muutama yksilö. Aikas komea sieni on, ja ihanan samettinen jalka :) Siitä tulee vihreätä väriä lankavärjäyksessä.

Suppilovahverosaalis ei ole kovin kehuttava, mutta jotakin tuostakin satsista toki tulee. Taitaapi kuivatus olla näiden kohtalo..
Ja tässä värjäyssienipussillinen, muutama samettijalka ja verihelttaseitikki.
Nähtiin me kyykäärmekin, olin kovin arka mennä sitä katsomaan, joten en saanut siitä kuvaa, mutta T saikin muutaman hienon kuvan siitä.
Päivän saalis oli muuten kaksi punkkia ja muutama hirvikärpänen, brrrr vieläkin tuntuu, että ryömivät (kuvittelua).

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Oho, olis luullut, että käärmeet olis jo menneet talvikoloihin kun on jo kylmä, nehän kangistuu. Ja että punkkejakin vielä. Onneks saaressa ei ollut hirvikärpäsiä. Toivon, että hirviä ei sinne talvella eksy, niin olis ens syksykin kärpäsvapaa.

Milla kirjoitti...

Hyi, punkit on niin ällöjä! Mähän sain Helsingissä meijän pihalta yhden.

mokkakissa kirjoitti...

Ajattelin just et vois vähän sienestää. Kiitos muistutuksesta, en mene metsään ennen ku hirvikärpäset on kuollu sukupuuttoon. terv. peittotehdas

Sini kirjoitti...

punkit YÖK! ne on niin hirveintä mitä tiiän, näkisit miten topattuna mä lähen aina marjaan =D.

Leena kirjoitti...

Juu, samettijalka. Minä en ole sillä vielä onnistunut vihreätä saamaan, vaikka olen monesti yrittänyt. Uusi kirjani(käy katsomasta blogistani) sanoo, että 200 grammaa kuivattua samettijalkaa, aluna viinikivi puretettu lanka ja sieniä keitetty 60 minuuttia ja ph 7, niin silloin pitäisi vihreää löytyä 100 gr lankaa , kaksi jäliväriäkin on vielä vihertävää ja valonkestävyys loistava. Kaikki nämä tiedot olivat värinäyte kuvien päälle kirjoitettuna.

Unknown kirjoitti...


شركة كشف تسربات المياه بالطائف
شركة نقل عفش بالمجمعة
شركة مكافحة حشرات بجازان
كشف تسربات المياه بالخبر
شركة تخزين عفش بالرياض
شركة تنظيف سجاد و موكيت بالرياض