sunnuntaina, joulukuuta 18, 2011

Lexan paranemistaival

Kiitos kaikille toivotuksista! Pikkuaskel kerrallaan mennään eteenpäin. Perjantai-iltana Lexa pääsi kotiin ohjeella, että saisi antaa ihan mitä tahansa herkkuja, kunhan söisi jotain. Eli nyt on yksipuolinen dieetti, katkaravut ja kalaa vaihdellen (kissantaivas?). Kuivamuonaan/toipilasmuonaan/munuaismuonaan päinkään ei katsota. Ja nuo herkutkin menee vaihtelevalla menestyksellä, hän on jotenkin unohtanut miten syödään, aikaisemmin katkaravut hotkaistiin kerrallaan lautanen tyhjäksi, nyt yhtä katkista metsästetään lautasta pitkin ja siltikin voi hypätä suusta pois. Alkuun niska oli tosi heikko ja kun yritti juoda, vähän väliä piti pärskiä, kun nenään meni vettä. Ei itse tajunnut/jaksanut mennä syömään, ja heräsin pari kertaa yössä laittamaan ruokaa nenän eteen. Viime yönä riitti, kun työnsin sängystä alas, ja alhaalla oli ruokakuppi. Ja jaksoi tänään kulkea muutaman metrin narun perässä. Vatsa ei ole nyt vajaan viikkoon toiminut ja ruiskulla annostelen ummetuslääkkeitä, lisäksi menee antibioottia, vatsalääkettä. Itseään Lexa ei jaksanut alkuun nuolla ollenkaan, nyt vähän pesee naamaa ja etukäpäliä. Ja Kukka haistelee lyhyesti hetken aivan ihmeissään ja poistuu haisulin luota.

Onko kissanomistajilla vinkkiä mitä herkkuja voisi kokeilla? Kananlientä keitin, ei maistunut.

10 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Meillä meni toipilaalle pussiruokien kastiketta suoraan lusikasta syötettynä. Paranemista!

Anitta kirjoitti...

Käyköhän kissoille Nutriplussa. Siileillehän sitä annetaan jos syöminen on jostain syystä liian vähäistä. Kissalle sitä voisi sipaista vaikka etutassuun, niin siitähän se nuolisi sen pois.
Lämmintä kermaa, maksamakkaraa. Ehkä nyt on makuaisti vähän sekaisin ja herkutkaan ei oikein maistu. Maistuiskohan kala paistettuna.
Tsemppiä Lexan paranemiseen.

KristiinaS kirjoitti...

Mulla on kissoja mutta en osaa tässä asiassa neuvoa.
Paranemista toivon ja silityksiä Lexalle, Kukkaa unohtamatta:)

amuk kirjoitti...

Voi kuinka ikävä lukea että Lexa on sairastunut noin pahasti. Nyt kyllä vaikuttaa jo paremmalta kun on saanut tulla kotiin sairaallasta ja pikkuaskelin jaksaa palailla normaaliin päiväjärjestykseen,kuten itsensä pesemiseen. Ruokapuolesta en oikein osaa sanoa muuta kuin että jos kokeilisi jotakin oikein vahvasti tuoksuvaa herkkua mikäli se herättäisi vähän ruokahalua. Meillä esim mikrossa kypsennetty sei menee aina hyvin juuri sen kammottavan hajun takia mikä kypsennettäessä mikrosta leijailee. Kissat istuvat ja maukuvat keittiön lattialla ja odottavat herkkua. jonkun kisumme siarastuttuakin olemme aina luottaneet tähän herkkuun, se on aina maistunut vaikka olo olisi ollut vähän huonompikin. terkkuja potilaalle ja oikein,oikein pikaista paranemista . Voimia hoitajalle :)

mokkakissa kirjoitti...

On olemassa lääke, joka parantaa kissan ruokahalua, eläinlääkäri tietää. Olen käyttänyt ja yleensä toimii. Tabletti kitaan jne. Nutriplus-geeli sormenpäästä suoraan suuhun pieni nokare, käytän myös ihan vastasyntyneillä jos ovat heikkoja. Tarkista kuitenkin ell ettei ole estettä nyt tuossa tilanteessa. Annan sitä aikuiselle 1/4 teelusikkaa. Pyyhkäisee kitalakeen ja elämä alkaa palata kun saa energiaa. Keitetty sei haarukalla pilkottuna. LIDLin seiti menee meillä ja muillakin. Yritä saada syömään vaikka pieniä paloja ja juomaan kanssa, koska kissoilla käynnistyy tosi nopeasti sellainen anorexian tapainen tila.

Kiki,purkaja kirjoitti...

Kun potilaan voimat ovat vähäiset pitää ravinnon olla hyvin ravitsevaa ettei tarvitse syödä paljoa vaan saa pienestä määrästä ruokaa jo energiaa toipumiseen. Maistuisiko lohi, kerma jauheliha, en osaa antaa mitään tämän parempaa neuvoa. Kissat ovat niin yksilöllisiä, Kypsennys tuhoaa haitallisia bakteereja ja lienee nyt ihan paikallaan kun vastustuskyky on heikompi.
Pikaista paranemista pikkupotilaalle.

Anonyymi kirjoitti...

Voi pientä.

Nutriplus Cat on tarkoitettu nimenomaan kissoille, maistuu paremmalta kissojen suuhun kuin perus-Nutriplus. Meillä sitä on annettu tiineyden aikana ja toipilaille ja hyvin on toiminut. Tuo on juurikin lisäravintoa ja vaikeissa tapauksissa pelkällä Nutriplussallakin saa ilmeisesti pidettyä "hengissä" eli sisältää kaiken mahdollisen kissalle tarpeellisen. Tuota Cat-versiota olen löytänyt ainakin Mustista ja mirristä, apteekeissa ei vält. ole.

Vatsavaivoissa (ja pennuilla alkuvaiheessa, kun masu ei vielä kestä kaikkea) hyvää ruokaa on vaalea liha eli kanaa ja kalaa keitettynä. Kanan saa myös silputtua pieneksi, jolloin syöminen on helppoa. Joukkoon kannattaa jättää kanan keitinlientä, jossa makua ja ravinteita.

Jos juominen on huonoa, niin laita kädenlämpöisen veden joukkoon hedelmäsokeria hitunen, niin uppoaa paremmin. Etenkin ummetuksessa vedensaanti on tärkeää.

Toivottavasti potilas paranee pian. Kissat on onneksi hurjan sitkeitä ja omistajat myös. Voimia! :)

Sanna Kangasalta kirjoitti...

Jaksamista ja voimia palvelijalle, että saat kisulle voimat takaisin. <3

Meillä Emmi paranee kovaa vauhtia, oli jokin tulehdus. Onneksi ottaa lääkkeet nätisti, ilman kissalle tyypillisiä temppuja. Emmi lähettää terveiset toiselle toipilaalle!

ArualMaria kirjoitti...

Ihanaa, että sait Lexan kotiin! Monet ovatkin jo antaneet hyviä vinkkejä. Tosiaan voimakkaasti tuoksuvat ruuat voisivat herättää ruokahalua, pieni kypsennys ja vähän lientä kastikkeeksi ovat hyviä. Varmasti kannattaa koettaa myös tuota nutriplussaa. Parempaa vointia!

Hanski kirjoitti...

Voih kissa rukkaa.
Ruoan lämmitys saa hyvän tuoksun liikkeelle. Virvoittaa ehkäpä makuaistia ja ruokahalua.
Meidän kattien harvinaista herkkua on kerma, tonnikala ja maitorahka.

Paranemisia kisulle!