maanantaina, toukokuuta 26, 2008

nypläyshehkutusta

Taijalle ja muille "pelästyneille" :)
Edellinen video esittää yhtä aika erikoista aloittamistapaa opettajan esittämänä, siitä vauhti. Nauhoitus on aika huono eli eipä ne langat kovin hyvin näy, selkeän sanallisen selityksen takia tuo lähinnä on esillä. On niitä hyvinkin yksinkertaisia tapoja aloittaa. Varsinaisesta nypläyksestä pitää opetella peruslyönnit, joita on 3: puolilyönti, liinalyönti ja kokolyönti. Kokolyönnissä on 4 nypylöiden siirtoa, puolilyönnissä vastaavasti puolet eli 2. Nypläyksessä tärkein juttu on osata laskea neljään! Sillä pääsee jo erinomaisen pitkälle, ja sitten joskus myöhemmin pikkuhiljaa opettelee kikkoja ja hienouksia, kuten joka lajissa. Välineitä ei tarvi alussa paljoakaan, mutta hamstrausta/välineurheilua voi harrastaa halujensa mukaan loputtomiin tässäkin (kokemusta on ;) Nyplätä voi sitten pajulla, paksulla villalangalla tai efektilangoilla, niin ohuella langalla ettei näe mitä on tekemässä ja kaikkea siltä väliltä. Etenemisvauhti pitkälle suoraan verrannollinen materiaalin paksuuteen. Eli siitä vaan rohkeasti kokeilemaan Millan ensimmäisen nypläyksen innoittamana!
Mainittakoon että meikälaisen ostokset olivat kurssilla vain 7e! Voitteko kuvitella! Ostin sellaisen kohotusrenkaan, ettei langat tartu aiempiin nuppineuloihin. Vastustin kiusausta ostaa silkkilankaa, vaikka sitä sävyä koko suomessa oli ainostaan pöydällä olevat muutamat puolat! :))

4 kommenttia:

Taija kirjoitti...

Kyllä mä vielä joskus innostun nypläämään, lupaan sen. Ja onhan mulla sitten opettajakin tiedossa, sinä ;)

Nyt keskityn vielä neulontaan ja kehräykseen.

Muuten osaatko sanoa mikä on Merin/Katin blogi, se meni ihan ohi silloin tapaamisessa. Karamellin ja sut löysin heti :)

kio kirjoitti...

hyvä hyvä!
Merin/Katin blogi on http://artisannotes.blogspot.com/

Ekub kirjoitti...

Voi että, olen ollut kiinnostunut nypläyksestä vuosikaudet ja vanhempien ullakolla odottaa mummolta perinnöksi yli kymmenen vuotta sitten saadut välineetkin. Tosi mielenkiintoista lukea nämä sinun nypläys-postit. Etenkin kiehtoisi metallilangoilla ja paksummilla langoilla nyplääminen. Pitäsiköhän kokeilla tänä kesänä..! :)

kio kirjoitti...

Ekub: kannatetaan kokeilua ilman muuta!:) missä päin maailmaa vaikutat? tiedän missä myöhemmin kesällä voi kokeilla ihan ohjatusti