keskiviikkona, maaliskuuta 03, 2010

Tomaattikeitto

Pitkästä aikaa jotakin kulinaristista täältäkin suunnalta. En ole tätä nyt vähään aikaan tehnyt, mutta nälkäisenä ruokaisat muistot tulvahtivat mieleen ja jaan tämän reseptin teidänkin kanssa. 11/09 olin "chili, inkivääri ja valkosipuli" -kurssilla Hgin työväenopistolla ja resepti on sieltä. Tuli myöhemmin kokeiltua isommalle porukalle ja vastaanotto on ollut erittäin lämmin :) Tuo määrä n. 4:lle.

2 sipulia hienonnettuna
2rkl öljyä
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
n. 4cm: n pala inkivääriä raastettuna (mä pilkoin)
2prk kokonaisia tomaatteja
8dl kasvis- tai kanalientä (mulla pirkan kana)
0,5rkl (tummaa) sokeria
ripaus cayennepippuria
(suolaa), mustaapippuria

koristeeksi tuoretta rosmariinia tai persiljaa

1.kuullota öljyssä sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista hetki.

2. Lisää loput ainekset ja hauduta noin puoli tuntia kannen alla. Maista ja lisää tarv esim suolaa. Sekoita sen verran, että tomaatit hajoavat. Koristele yrtillä.

Sekä kurssilla että kotona vetelin sauvasekoittimella, ei ne tomaatit mitenkään mielellään hajonneet. Ja muutenkin parempi että vähemmän sattumia. Nauttikaa!

1 kommentti:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Mä jos tuollaista tekisin, joutuisin varmaan yksin syömään (tylsä perhe)!