sunnuntaina, heinäkuuta 25, 2010

Japanin matkakertomus I

Ensimmäinen kysymys, joka teille, hyvät lukijani, saattaa tulla mieleen, on että miksi ihmeessä allekirjoittanut on päätynyt Japaniin. Vastaus on OIDFA:n pitsikongressi Kobessa, ensimmäinen joka järjestetty Euroopan ulkopuolella. Aika hyvä veruke vai mitä. Toki matkaan on kuulunut muutakin kuin pitsiä, mutta pitsi on ollut tärkeässä roolissa.

Matka on kestänyt vajaat 2vko, 4-17.7.10. Japanissa on sadekausi meneillään, mutta meillä on ollut hyvää onnea, ainoastaan yhtenä päivänä on satanut melkein koko päivän, muuten ehkä pari sadekuuroa koko aikana. Yli 30asteen lämmöstä ollaan saatu nauttia/kärsiä, toisaalta toisin kuin Suomessa, Japanissa (siellä missä ollaan oltu) ilmastointi on pelittänyt hyvin, jos esim. temppeleitä ei lasketa.

Finskin suora lento (9.5t) Osakan Kansai International lentokentälle ja sieltä lähdimme bussikuljetuksella suoraan Kobeen. Hotellimme oli Hotel Plaza Kobe, jonka sijainti kongressia ajatellen oli erinomainen (samassa rakennuksessa). Kongressi pidettiin Koben Rokko Islandilla, jonne kulki monoraili *mantereelta*.
Osakan lentokenttä
Näkymä Rokko Islandilla
Yksi juna-asemista Kobessa
Lippuautomaatti juna-asemalla, välillä aiheutti kovasti päänvaivaa selvittää minne on menossa. Joillain asemilla oli myös englanniksi asemien nimet ja joillain ei, eli piti vertailla kartalla ja pysäkkitaululla näkyviä merkkejä keskenään.
Parit näkymät ruokatiskeistä kaupoissa. Erilaisia sushibokseja oli marketeissä, iltapäivää kohti valikoima supistui kovasti eli menekkiä oli. Pari kolme kertaa olen vastavan laatikollisen ostanut, erilaisia kaloja, katkiksia, mustekalaa enimmäkseen sisälsivät.
Pieni tietoisku Kobesta: n. 600km Tokiosta länteen, asukkaita n. 1.52 milj. Kobe on tärkeä satamakaupunki ja mm. pitsiä on viety ulkomaille sieltä. Kobea pidetään muodin kaupunkina ja siellä sijaitsevassa Kobe Fashion Museumin rakennuksessa pidettiinkin Oidfan kongressi. 17. tammikuuta 1995 lähellä kaupunkia sattunut 7,2 richterin maanjäristyst tappoi 6 433 ihmistä ja jätti noin 300 000 kodittomaksi.

Jatkoa seuraa..

P.S: Valitan pomppivaa kerrontatyyliäni, järjestelmällisempi lähestyminen johtaisi tod. siihen, että hermostuisin liikaa enkä saisi mitään aikaiseksi.. Yrittäkäähän kestää ;) Valokuvat ryhmittyvät matkapäivien mukaan ja nuo muutama otos ensimmäisen 5.7. saalista.

3 kommenttia:

Sanna Kangasalta kirjoitti...

Kiitos alusta, jatkoa odottaen!

Heidi kirjoitti...

Kerron vaan miten haluat:) Mua ainakin kiinnostaa!!

Värttinä kirjoitti...

Vau! Kuulostaa upealta reissulta!