maanantaina, syyskuuta 06, 2010

Vuoden ensimmäiset sienikaunokaiset

Eilen tuli kerättyä tommoinen satsi. Kuvausintoa riitti tosin vain herkkutateille ja muu saalis päätyi suoraa päätä koriin. Siellä on koivunkantosieniä, vähän rouskuja, haperoita, punikki- ja lehmätatteja, lampaankääpää, limanuljaskoita. Koivunkantosienistä tuli eilen jo kermainen keitto ja loput marinoin tänään. Vaikka steriloin purkit, vähän epäilyttää säilyvyys kyllä, mutta ehkä mä syön ne kuitenkin nopeammin kuin ehtivät pilaantua..

4 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Mie oon vasta tänä syksynä tehnyt kunnolla tuttavuutta männynherkkutattien kanssa. Että voi olla hyvää. Ihastuttava mieto pähkinämäinen maku, nam.

Miksei marinoimalla saisi säilymään? Jaa, no kaipa se tietty riippuu miten säilöö. Rouskut ovat ainakin pysyneet hyvinä tosi pitkiä aikoja etikkapitoisessa marinointiliemessä. Pitää vain muistaa pitää sormet erossa sieltä purkista ;D

mokkakissa kirjoitti...

Anoppi tekee aina sellaisia marinoituja sieniä. Nehän säilyy vaikka kuinka. Sillä on ihan minikokoisia jotain haapasienen näköisiä ja marinadissa kaikenmaailman mausteita. NAM!

Sonja kirjoitti...

Kiitos ideasta, meillä on lähinnä suolattu ja pakastettu sieniä, nyt on kuivurikin hankinnassa. Täytyypä tutustua myös tuohon marinointiin, se ainakin kuulostaa tosi herkulliselta! :)

kio kirjoitti...

Tess, Mä en erota eri herkkutatteja tai eri punkikkitatteja keskenään. Riittää ku ovat tatteja. Ainoastaan sappitatti ja ehkä pippuritatti olisi hyvä tunnistaa (jälkimmäinen jos ei halua valmiiksi pippuroitua ruokaa). Mun liemi ei ole kovin etikkainen, mutta toisaalta valmiissa pussissa on jotain säilöntäaineita..

Mokkakissa, sulla ei sattuis olemaan anopin reseptiä? vai onko huippusalainen?

Sonja, mäkin harkitsen kuivuria, en ole ikinä onnistunut uunissa kuivaamaan, ainä kärtsää vaikka muka laitan pieniin lämpötiloihin ja muuten vaan saattavat ehtiä homehtua ensin.