maanantaina, joulukuuta 20, 2010

Taatelikakku

Jo viime joulusta suunnitelmissa on ollut taatelikakun teko, ainakin vuosi sitten hankin taatelipakkauksen :) Ohjeen otin Langanluonti -blogista, ja sinne se on päätynyt Jaakko Kolmosen kirjasta Leivotaan yhdessä.
Muuten tein ohjeen mukaan, mutta lisäsin vielä ruokalusikallisen aitoa kaakaojauhetta ja mulla oli vaniljasokeria. Niin ja sauvasekoittimella vetelin taatelit soseeksi lyhyen keittämisen jälkeen. Laitanpa vielä alkuperäisen ohjeen tänne.  

Taatelikakku

3 dl vettä
1 ½ sokeria
1 pkt taatelia
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniliinisokeria

Keitä vesi, sokeri ja taatelit soseeksi. Lisää voi lämpimään seokseen ja anna sulaa. Jäähdytä hetki ja sekoita munat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 60-70 min. Kakku säilyy kauan tuoreena.

Raaka taikina oli tosi hyvänmakuinen muuten! Ei ollut liian makea mun makuun. Kuulemma jääkaapissa kannattaisi antaa mehustua muutaman päivän, eilen tein 2 kakkua, toisen pitäisi kestää muutaman päivän jouluun ja toinen on jo puoliksi syöty. Ei ollenkaan paha mun ikiensimmäiseksi taatelikakuksi!
Japanista sain tuollaisen aivan ihanan joulukortin. En ole aiemmin nähnyt niin taidokasta leikkuutyötä!

5 kommenttia:

m kirjoitti...

Hyvää oli! Tarjoilen loput sitten perheelle aattona. :)

Tosi hieno kortti!

mokkakissa kirjoitti...

Olen syönyt jo yhden kokonaisen taatelikakun... taitaa olla aika tehdä toinen. Mutta laitan kuorrutusta, sellaista voi-sokeri-kahvi-kinuski-laihdutuskuorrutusta....

kio kirjoitti...

M, Kiva ku maistui! Pistitkö pakkaseen vai annat mehustua jääkaapissa?

Mokkakissa, onko sulla joku tositosi hyvä ohje taatelikakulle?

KristiinaS kirjoitti...

Karen Bit Vejlen leikkaa tosi hienosti paperia, aivan uskomattomia teoksia.
http://www.papercutart.no/about_and_contact

On tuo sun japanin kortti tosi hieno, ne jaksaa pipeltää kaikkea paperista.
Hyvää joulusteluviikkoa!

Nna kirjoitti...

:) On ilahduttavaa kuulla, että ohjeesta on ollut iloa ja kakku maistuvaa. Oli muuten nättejä valaistuskuvia tuossa ylempänä. :)