tiistaina, lokakuuta 25, 2011

Lexan koettelemukset

Eilen tuli noin 2kk täyteen Lexan virtsatiekivien diagnoosista. Virtsatiekiviruokavaliota on yritetty tiukasti pitää. Lexalle ruoka ei maistunut aivan niin hyvin kuin Kukalle, niin piti siivota ruoka pois näkyvistä heti kun Lexa lähti pois, muuten se meni vääriin suihin. Lopputuloksena meillä on melkein hoikka poika (edullista myös kiville), 6.4kg. Tavoite eläinlääkärin mukaan olisi n. 5,5. Eli kokonaiset 1,5kg, muistaakseni, lähti. 

Lexa oli reipas kuin mikä, saatiin katsottua ultralla kivitilanne ilman rauhoitusta. Näyte otettiin neulalla rakkoon pistämällä (harmillista kyllä, että x 3 joudittiin pistämään). Minä löpertelin ja pussailin Lexaa sen aikaa, niin että hän varmaan piti mua lopullisesti seonneena, ei inahtanutkaan pistämisestä. Loppupäätelmä oli, ettei kiviä enää näkynyt, eikä kiteitä ollut näytteessä. Oujee!! Ja Lexa ei näytä kantavan mulle edes kaunaa!! 

Pitääpä vielä pohdiskella eläinlääkärin ehdotuksia jatkoruokinnasta. Joko sitä erikoisruokavaliota lopunikää, tai sitten tavallista ruokaa ja 2-3kk kuluttua kontrolliin. Jos siinä vaiheessa ei ole kiviä tullut, niin tuskin tuleekaan. Jos se olikin kertaluontoinen ilmiö. Lexa tykkää juomisesta, eli se puoli on ainakin hoidossa. Katkiksia tai muuta lisäruokaa saisi antaa erikoisruokavalion aikanakin korkeintaan pari kertaa viikossa. 

8 kommenttia:

Sirppis kirjoitti...

Voi Lexa pieni, tuntuu niin pahalle.
-Tallinnaan, hmm. lankaa tulee VARMASTI pakko ostettavaksi. Kaikesta huolimatta hauskaa ja lankarikasta reissua!

Milla kirjoitti...

Mä varmaan kokeilisin sitä tavallista ruokaa, jos el senkin vaihtoehdon antoi. Mutta hienoa joka tapauksessa ettei kiviä nyt ollut!
Vilmalla on ilmeisesti idiopaattinen kystiitti, ja tällä hetkellä myös akuutti bakterielli vti.. 2 tbl 2 x päivässä p.o. sille on ihme kyllä onnistunut multa hyvin, mutta eläinlääkärin tutkiminen ilman sedaatiota - ei mitenkään päin!
Yritetään hei soitella huomenna, mites se pe teijän osalta?

amuk kirjoitti...

Onneksi olkoon kisuli sai "kivettömät" paperit. Meidän Viikarille ei ole nuo kivet onneksi uusineet enää tuon ensimmäisen ja toivottavasti viimeisen kerran jälkeen. Viikarin kivistä on aikaa jo vuosia ja kisu on ollut sen jälkeen ihan terve, toivottavasti teidän kisulla on sama juttu. Pusuja söpölle toipilaalle :)

kio kirjoitti...

Sirppis, joo vähän kiusattiin pientä, mutta ei vaikuta jättäneen traumoja :) Reissu on itsehillintäharjoitusta..

Milla, paheniko Vilman oireet vai veitkö muuten vaan? Menikö tablettien annostelu ilman minkäänlaista taistelua peräti?

amuk, kiva kuulla että tuollainen mahdollista. Onko teillä ollut sen jälkeen ihan tavallinen ruokavalio?

Anitta kirjoitti...

Noita blogspotin komenttikenttiä on erilaisia. Se missä sitä kirjainta pitää arviolta käyttää on esim sellaisia blogeissa kuin Silmukat solmussa eli siihen kohtaan missä lukee "valitse profiili" niin juuri tuon tekstin päälle pitää laittaa kirjain n että pääsee laittamaan nimen ja blogiosoitteen.

http://silmukatsolmussa.blogspot.com/2011/10/virkattua-raitaa.html#comments

amuk kirjoitti...

Ruokavalio on tavallinen. Välillä (n kerran vuodessa) olemme ostaneet sulatusnaksuja eläinlääkäristä että pissa happanee ja sulattaa mahdolliset kiteet pois. Ei ole vaivoja kyllä enää tullut ,onneksi.

Sanna Kangasalta kirjoitti...

Hienoa että hoito onnistui ja toivottavasti ikävä vaiva ei uusiudu! Nähdään viikonlopun kurssills

kio kirjoitti...

anitta, kiitos. äsken kokeilin sitä ritviksen blogissa.

amuk, kiitos neuvosta!