sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Muutama rästi lisää

Kuten kuvaustaustasta saattaa huomata, kuvattu (ja tehty) on jo syksyllä. Pienen lapsen liivi, pyörylöissä kaikenlaisia lankoja ja ympärivirkkaukseen beigea Maijaa. Selän puolen pyörylät on tehty jo muutama vuosi sitten, ja nyt sain inspiksen jatkaa aihiosta valmiiksi tuotteeksi asti. Koukku 3.0, lankaa yhteensä 130g.

Sukkia Austermann Stepista, lapaset tein kaksi yhtä aikaa kärjestä alkaen, ja loppuruskea on Fabelia. Puikot kaikissa 2.5mm.


Kauluri miehelle, kuvattu jo käytön jälkeen, siitä vähän sahanpuruja. Malli Ullasta, Hugo, muokattu rankalla kädellä tosin. Lankana Austermannin Merino Silk 98g, puikot muistaakseni 3.0. 80s alussa, raglan lisäyskohdissa on aina 2s oikein, *hihan* päässä 9s, keskellä 27s eli ennen lisäyksiä jako: 2+9+2+27+2+9+2+27=80s. Lyhennetyin kerroksin tein sekä etu, että takapuolelle pyöriön, jotta peittäisi enempi rinnusta. On ollut mieleinen ja toinen on pyydetty tehtäväksi.
Parit lapaset lapsille, malli on Newfoundland Mitts, näyttää vaikeammalta kuin on, mosaic knitting tämäkin on, eli nostetaan silmukoita neulomatta ja tulee tuollainen kennorakenne. Pienemmissä lapasissa olen luonut 24s, resorin jälkeen lisännyt 6s, peukalossa 13s. Isommissa 30s luotu, 6 lisätty, peukalossa 14s. Lankana on Dropsin Karisma, puikot 3.5mm, 27 ja 44g.

3 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Kiitos vierailusta, tulin vastavierailulle heti. ihania töitä blogissasi. Minäkin olen tehnyt noita peral chin lapasia, useita viime vuonna ja jatkuvasti ovat omassa käytössä ja tyttärellä on kahdet.

kio kirjoitti...

Auli, kiitos :)

Jokke kirjoitti...

Ompa hauska nähdä vapaavirkkausta, kivaa!