lauantaina, heinäkuuta 06, 2013

Vauvanpeitto

Peitto on tullut aloitetuksi siinä vaiheessa kun kaverin vauvan sukupuolta ei tiedetty (ei haluttu tietää), joten sinistä ja punaista kaiken varalta mukana. Koko vaihteleva alustan ja venytysasteen mukaan, n. 90 x 110cm viimeisimmän mittauksen mukaan. Lankana Gjestalin Maija kaksinkertaisena, n. 750g, puikot 5.0mm. Idea + ohjeistukset Kirstiltä  ("kinixys" -ravelryssä), jolla muutamia tosi kivoja tilkkupeittoja ja lisäksi hienoja vapaavirkkauspeittoja.
Palat yhdistin luotospistoilla (Käspaikan sivuilla ohje). Reunoissa nostin ekan silmukan neulomatta, toiseen ja viimeistä edeltävään neuloin lisäykset silmukan etu- ja takareunasta. Kavennusvaiheessa samalla kerroksella 2 yhteen: kerroksen 2. ja 3. yhteen sekä toiseksi ja kolmanneksi viimeiset yhteen. Seuraavalla kerralla tekisin lisäykset aina joka kerroksen alussa ja kavennukset joka kerroksen lopussa.
Reunaa varten poimin yhden silmukan / aina oikean neuleen harjanne, seuraavalla kerroksella aina kahden silmukan jälkeen loin (poimin välistä langan kiertäen) yhden silmukan.

2 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Hieno peitto!

kio kirjoitti...

MariJ, kiitos :)