sunnuntaina, toukokuuta 25, 2008

nypläyskurssin satoa

Viikonloppu hurahti hyvin vauhdikkaasti nypläyksen merkeissä. Kiitos Pirkolle opetuksesta, toiselle Pirkolle muonitukseksta ja muille seurasta. Oli oikein hauskaa ja sain mielestäni melko paljon aikaiseksi, niin paljon kuin uutta tekniikkaa opeteltaessa voi saada yhden viikonlopun aikana. Lauantaina nypläsin n. klo 11-20 ja sunnuntaina 9-15.30 miinus ruoka-ajat. Kaksi ylintä kuvaa on mun työstä, eli pikkuinen on harjoittelupätkä, ja kukka on varsinaista työtä. Lisäksi sain hieman aloitettua yhtä puolilyöntilehteä, kuvaa mulla ei siitä ole. Taulu on tehty palapitsitekniikalla, kaikki palat tehdään erikseen. Toiset palat saatetaan jossakin kohtaa tehdä osittain toisten päälle, tässä kuvassa näkyvä on nurja puoli, oikea puoli on nätimpi. Lohdullista on, että varmaan enimmäkseen päätellään kainaloalussolmuilla, eli ei tarvii erikseen pujotella/piilotella loppuja. Alla on tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa nyplänneen Milla K:n upea koru!! Vasemmalla on harjoitusnauha ja oikealla sydän, jossa helmiä.
Ja tässä Sannan työ, tänä viikonloppuna hän on tehnyt korvikset (+ helmitähteä joka ei kuvassa), kaula ja rannekorut on tehty aiemmin. Eikö olekin hienot! Näissäkin koruissa on helmiä
Ja tietenkin muillakin, vaikkakin en ole laittanut kuvia, on hienoja töitä! Tarja mm. aikoo nyplätä hopealangasta, mutta nyt harjoitteli tavallisella metallilangalla. Valitettavasti livahti ennen kuin ehdin ottaa kuvia :)
Yritin laittaa muuten tänne eilen kuvaamani videon yhdestä mahdollisesta aloitustavasta nypläyksessä. Siitä tulee todella siisti ja tasainen, mulla on olemassa monistekin, mutta yksin en ole kertaakaan siinä vielä onnistunut, joten Pirkko Särkimäki ystävällisesti suostui aloituksen kuvaamiseen. Valitettavasti laitto ei onnistunut :( Harmi!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

harmi kun videon laitto ei onnistunut, olen ainakin salomonisolmunvideon löytänyt blogista. Siitä olisi saattanut olla muillekin nyplääjille apua aloitusongelmiin.

kio kirjoitti...

mä voin vielä joku toinen kerta yrittää, alku näytti lupaavalta mutta sitten tyssähti

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja töitä!
Minulla ei riittäisi tuollaisiin kärsivällisyyttä, ja nuo vaatii varmaan ihan täydellistä keskittymistäkin.

kio kirjoitti...

emmä ainakaan vielä osaa nyplätä ja puhua samaan aikaan niin kuin jotkut, muuten pitää purkaa=nyplätä takaperin joka on aivan yhtä hidasta :) Se on toisaalta aika rentouttavaa (mielelle, ei hartioille), kun ei voi samalla murehtia muita asioita.