maanantaina, marraskuuta 22, 2010

Ihania palmikoita ennätysvauhdilla

Hei taas, pitkästä aikaa! En ole vähään aikaan innostunut niin paljon ohjeesta, että olisin neulonnut (ja päätellyt) aikuisen kokoisen puseron 8 päivässä! 9:ssä, jos lasketaan koetilkun neulomispäivän mukaan. Puseron ohjeen näin ensimmäistä kertaa pari päivää aiemmin (kiitos Marille). Malli: Cabled yoke pullover by Norah Gaughan (rav-linkki) Designer Knitting, Holiday 2010
Lanka: Queensland Collection Kathmandu DK 286g
Puikot: 3.5mm ja 4.0mm


Ilolla olen huomannut, etten ole aivan niin pedantti, kuin muutamia vuosia sitten. Silloin olisin nimittäin purkanut joitain senttejä neulosta virheiden vuoksi, mutta en nyt. Ja yritän pitää turpani kiinni ja olla kertomatta niistä jokaiselle puserosta kiinnostuneelle ;) Aikoinaan tilasin langat Little Knits -kaupasta Jenkeistä asti, muistaakseni oli kuitenkin aika edullista, kun oli halpa dollarikin. 


Lexaa piti pitää loitolla toisella kädellä, jos halusi yhdenkin kuvan ilman. Kyllä kissa hyvän langan päälle ymmärtää (merinovillaa, silkkiä ja cashmiria) :)Sunnuntaina käytiin Maaritin, Katjan, Marin ja Jaanan kanssa Tampereen kädentaitomessuilla. Kiitos Katjalle kyydistä ja muille seurasta. Puikot kolisi ja sain melkein 1.5 hihaa aikaiseksi. Mun lompakkoni onneksi lähdölle oli asetettu aikaraja. Ja alla maltillinen saalis, ensimmäiseni Cascade 220 Heathers sävyinen lanka. Hiukan vihertävämpi sävy luonnossa, 400g. Joku ihanainen palmikkopusero saattaisi jossain vaiheessa syntyä..


Paperinarukukkaset suunnitteilla, niihin paperinarua ja kapistus niiden tekoon. Kortteja, yksi kerä joulunvihreätä nypläyslankaa, lammasvillapohjalliset, joulukortteja ja kranssi. Siinä taitaapi olla kaikki. Väkeä oli sopivasti mutta ihanaa tavaraa liikaa, menen nimittäin hämilleni, en osaa päättää, mitä haluan, haluanko tarpeeksi, tulenko jotain juttua käyttämään yms. pohdintaa. Johtaa siihen, että yleensä jää ostamatta.


4 kommenttia:

Birgitta kirjoitti...

Ihana tuo kranssi. Tilasin muuten Jatan-aitasta noita enkeleitä ja olen jo yhden hamosenkin nyplännyt.
Musta tuo enkeli on aivan ihana.

mokkakissa kirjoitti...

Höm, tervetuloa elävien kirjoihin. Ihana cascade....

pirkko kirjoitti...

Kivoja ostoksia olet tehnyt. Itse ostin 11 vyhtiä erlaatuisia lankoja, mustaa ja vihreänsävyisiä.
Birgitta: Oliko helmihamosen malli sinusta selkeä ja helppo tehdä?

Birgitta kirjoitti...

Pirkko, tuo helmihamosen ohje on todella epäselvä. Nypläysopettajan kanssa sitä pähkäiltiin ja olen nyt jo tehnyt siitä kolme eri versiota. Muuten se menee ihan ok, mutta helman kanssa on ollut ongelmia. Ohjeen kuvassa on virhe kun sitä oikein tarkkaan katsoo ja postikortin hame ja ohjeen kuvakin ovat erillaiset. Mutta täytyy vaan itse soveltaa ja tehdä kuten parhaaksi katsoo.