sunnuntaina, helmikuuta 13, 2011

Hopeasavi

Eilen ja tänään olin Kapiokirstun järjestämällä hopeasavikurssilla, opettajana Maija Moisio. Aiemmin olen vain nähnyt Maijan koruja ja muutamia jossain työväenopiston näyttelyissä, mutta en ole itse päässyt kokeilemaan. Lauantaina tulin tavalliseen tapaani sopivasti myöhässä, jolloinka missasin tekniikkaesittelyn ja muut tärkeät yksityiskohdat ja ensimmäiset pari tuntia menikin pyöriessä, kirjoja selaillessa ja muiden suunnitelmia tiedustellessa. 

Hopeasavesta infoa löytyy esim. hopeasavi.fi -sivuilta, galleriassa paljon kuvia valmiista tuotteista.  99.9% hopea, eri muodoissa, muokattavana massana, ruiskussa, pastana, paperina. Muovailun jälkeen kuivataan perusteellisesti ja poltetaan uunissa. Uunista tulee valkoista tuotetta, jota voi halutessaan kiillottaa, patinoida yms. Pastaa voi esim. sivellä puiden tai kukkien lehtien päälle, jolloin siihen tulee lehtien kuvio. Kaikkea ihanuutta voi tehdä. Mikään halpa huvi ei kyllä ole, niinkuin kuvitella saattaa, hopea kun kerran kyseessä.


Parit esillä olleet kirjat
Nuo medaljongit oli mielestäni tosi hauskoja, marmoroitua polymeerimassaa taustana
Hopeapaperista taittelua, olen joskus aikoinut kokeilla tehdä tuommoisia paperista, quillingiksi sanotaan englanniksi.
Näiden päälle Maija on tehnyt eräitä korujaan. Kun koru poltetaan uunissa (n. 700astetta) sisällä oleva hedelmä/kukka/lehti palaa pois. Alla Maijan muutama koru.


Ja seuraavat ovat allekirjoittaneen tuotoksia. Sydänriipus, jossa keskellä pursotettua seittiä. Meni yhdessä vaiheessa poikki koko höskä, kun yritin silotella reunoja hiomalla. Ovaalin muotoinen riipus samalla tavalla tehty, piti käyttää viimeisiä rippeitä ruiskusta johonkin.. Nuo pyörylät oli hauskoja, viime hetkeen piti jännittää meneekö rikki poltossa vaiko ei, savea sivellettiin muotoillun korkkisaven päälle, sekin palaa polttovaiheessa pois ja koru jää ontoksi.
Korvikset. Ensin tein toisen ja sitten toisen, ajatuksena että olisi kaksi riipusta, mutta kun kerran suht samannäköisiksi tulivat, muutin suunnitelmat ja viimeistelin korviksiksi. Pääosin tuo on valkoinen, mutta ulkonevat osat hiukan kiillotettu, eli kiiltävät luonnossa enempi kuin näissä kuvissa.
Muutamia kirjaimia riipuksiksi. 
Aiemmin esiteltyjen lisäksi vielä pari riipusta. Tuo musta sydän on patinoitu. Vastoinkäymisten jälkeen siitä tuli aika kiva.

Ja alla muutaman muun tekemiä juttuja. Tarjan koruja.
Irman
Marjon koruja. Aivan ihania lehtiä ja pikkuavaimia.
P.S: valitan ruman keltaista kuvausalustaa. Jostain syystä tummalla kuvattaessa hopeajutuista tuli liian vaaleita ja huonoja kuvia. Omituista!

13 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Kauniita koruja olette tehneet. Noita oli varmaan kiva tehdä.

Katju kirjoitti...

Kauniita koruja, varsinkin nuo korvikset.

kio kirjoitti...

Anitta, kiitos. Oli siihen asti kun menivät poikki ja piti paikkailla ;)

Katju, kivaa kun tykkäsit!

Sanna Kangasalta kirjoitti...

Kauniita koruja teitte!

Sipi kirjoitti...

Tuo hopeasavi on mielenkiintoinen materiaali, tarvii vaan nopeat kädet ettei ehdi savi kuivumaan! Tosi kauniita koruja :)

helena kirjoitti...

Kauniita koruja, tuo sydän varsinkin on tosi upea! Meillä oli kässäkurssilla kanssa viikonloppukurssi aiheesta, rahaa paloi ihan kivasti...

Milla kirjoitti...

Hienoja! Paljonhan sä oot ehtinyt saada aikaiseksi. =)

kio kirjoitti...

Sanna, kiitos!

Sipi, kiitos! on olemassa joku hitaasti kuivuva versiokin, mutta se taitaa olla sitä kaulittavaa versiota.

Helena, en muista että sun blogissa olisi ollut kuvia aiheesta.. Yllättävän riittoisa oli materiaali mutta tosiaan hintava

Milla, kivaa kun tykkäsit. Yritin :)

ArualMaria kirjoitti...

Vau, hienoja koruja! Olisipa jännä päästä joskus itsekin tuota kokeilemaan... Noista sun tekemistä suosikkeja ovat tuo patinoitu sydän, pitsisydän- ja kukkariipukset sekä nuo kukkakorvikset!

kio kirjoitti...

ArualMaria, kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
tosin kauniit korut!Ikävä että ei voinut myös osallistua.
Mutta olen tulossa viikonloppuna Tampereelle Pirkon kurssille.Voitko ottaa mukaan hopeakorut?
Olly
kokoo252@hotmail.com

Mallaviri kirjoitti...

Ihania juttuja olette tehneet! Maistuis varmaan mullekin :-)

7889520 kirjoitti...

qzz0621
undefeated clothing
coach outlet online
michael kors wallets
camel shoes
nike revolution
ugg outlet
polo ralph lauren
tods outlet
thunder jerseys
michael kors outlet