lauantaina, huhtikuuta 16, 2011

4th international lace seminar and exhibition in Johvi and Narva, Estonia 2011

8-10.4.11 minä ja 6 naista Suomesta vierailtiin JÔhvissa Narvan lähellä, missä pidettiin pitsinäyttely ja seminaari. Osallistuttiin muutamille luennoille ja minä pääsin jopa tulkkaamaan venäjästä suomeen Latvian pitsi -luennolla. Muut oli Mikhaloivin pitsi ja verkkopitsi (filét pitsi). Edustajia oli Eestin lisäksi Latvia, Venäjä ja Suomi. Samassa yhteydessä oli käsityömarkkinat; ohjelmaa oli kuitenkin niin paljon, että siellä ei ekana päivänä kunnolla ehtinyt kiertää (edullinen vironvilla jäi mm. ostamatta). Alla myös muutamia kuvia muotinäytöksestä (taustaksi olisi toivonut jotain hehkeämpää kun urheiluhallin lava/seinä, mutta keskittykää pitseihin).  Osallistuin myös Master Class -sessioon missä kokeiltiin Mikhaloivin pitsiä, kuvia mun aikaansaannoksista ja muutenkin ostoksista myöhemmin.

Järjestäjänä oli Olga Kublitskaja (www.hot.ee/olgalace , tuolla muuten paljon kuvia vanhoista tapahtumista), jonka pitsistudio on Narvassa vanhassa linnassa. Pitsitapahtuma olisi jatkunut siellä vielä 11.4 maanantaina, mutta valitettavasti ei päästy enää silloin osallistumaan. Olga on pitänyt viime vuonna nypläyskurssin Porvoossa, mutta *heräsin* liian myöhään.. Olga opettaa nypläystä useissa kaupungeissa Eestissä ja suurin osa muotinäytöksen vaatteiden pitseistä on hänen nypläämiä. Alla olevassa kuvassa Olgan selkä ihanassa pitsijakussa.
Kuvia on ymmärrettävästi otettu paljon, ja tässä niistä muutamia. Kaikkia saa isommaksi klikkaamalla.

Värikkäät venäläiset Mikhailovin pitsit

Kahdessa alla olevassa kuvassa osa suomalaisesta pöydästä. Multa yksi 3D-tähti, valkoinen kukkakimppunypläys ja virheä liina. Näyttely on herättänyt paljon ihmetystä ja kiitosta. Trendihuivit ovatkin ansainneet erityisen maininnan ja palkinnon kunniakirjoineen. Erilaisten lankojen käyttö työssä, helminypläys, erilainen kehystys ovat olleet monille aivan uusi asia.

Ja kaikenkaikkiaan on ollut oikein onnistunut reissu! Kiitos kaikille seurasta!

Mainitsemani palkinto
Verkkopitsipöytä












Kaiken kaikkiaan oli hauska matka

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Voi miten kiva matkasi on ollut, ja varmasti antoisa. Muotikuvissa on paljon kaunista. En välttämättä itse tykkäis pitää mutta kauniita ne on silti.
Kaikki on olleet etelässä kurssilla, Leena ynnä muut on oppinut lapasia
http://leena.ukkolanakat.net/?p=2056

Leena kirjoitti...

Voi hyvänen aika sentään, muuta en pysty näistä kuvista sanomaan!!!

Milla kirjoitti...

Sä oot kyllä niin ihailtavan aktiivinen! =)

ritvis kirjoitti...

Hetikö rupesit pitkiä sukkia nypläämään? ;) Käsittämättömän hienoja juttuja tuolla kyllä on ollut.

Sipi kirjoitti...

Onpas upeita pitsijuttuja!

kio kirjoitti...

kristiina, joo aivan mielettömiä lapasia Leenan postauksessa. Olis ollut tosi hauskaa mennä teidän kaa, mutta tämäkin oli hyvä reissu :)

Leena, ovat hienoa kyllä ja tässä vain pieni osa..

Milla, ajoittain ja muuten pelaan kännykkäpelejä :)

Sipi, ihmiset on kyllä taitavia!

Ritvis, hetken vielä pohdin asiaa ;)

Mallaviri kirjoitti...

Jesses, mitä taitavat ihmiset voivat saada aikaan :-O