lauantaina, huhtikuuta 13, 2013

Tiiliskiviliivi


Tämä on ensimmäinen vähän isompi mosaiikkityö, liivi itselleni. Lankana Rowanin Felted tweed Dk tasan 150g, puikot 3.5mm, paitsi kädenteissä ja pääntiessä 3.0. Mallikuvio Barbara Walkerin Mosaic Knitting -kirjasta, mosaiikki nro 3. Luotu 192silmukkaa, suorana pötkylänä neuloin kunnes rupesin vähän fiiliksen mukaan lisäämään vyötärön jälkeen (6/puoli kaikenkaikkiaan), olkapäissä jäänyt 17s, tein ne viistotetusti lyhennetyin kerroksin ja kolmen puikon päättelynä yhdistin. Kädenteiden kavennukset kummallakin puolella 4 (siis keskellä yhteensä 8s), 3, 2, 2, 1s joka toisella kerroksella.
Kuvio ei millään meinannut jäädä päähän ja läpi koko liivin jouduin kirjaa vilkuilemaan. Ensimmäisen kädentien resorin neuloin ja päättelin varmaan neljä kertaa, ei millään halunnut istua, lopputulos on ihan hyvä, ei törrötä mistään kohtaa. Olen tosi tyytyväinen liiviin :)
Mosaiikkikuvioilla ja Rowanin kohtuuohuilla langoilla ei kyllä lankavarastoja kuluteta...

9 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Tosi kaunis tuo kuvio ja kädentien kavennuksetkin onnistuivat näköjään erinomaisesti.

MariJ kirjoitti...

Kaunis liivi!

KristiinaS kirjoitti...

No niin, siitähän tuli oikein kaunis ja istuva liivi. Kannatti vähän pähkäillä ja soveltaa. Kiva vaate.

Lea P kirjoitti...

Hyvin onnistuit ja istuu tosi hyvin.

Pirkko kirjoitti...

On kaunis! Huolellinen työ on aina tyytyväisyyden tae.

lumi kirjoitti...

Hieno!!! Molodez!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hieno liivi!

Kysyit siitä suolasaippuasta.. Juu, suolasaippua kannattaa laittaa pieniin muotteihin, mä olen laittanut esim naminamipurkkeihin tai keksiaskin sisusmuoviin, missä on "lokeroita". Ja se pitää ottaa muotista jo ehkä muutaman tunnin kuluttua, sitä ei pidetä muotissa vuorokautta niin kuin muita saippuoita. Tarpeeksi tuoreena saattaa leikkaaminenkin onnistua, ehkä. ;o) En osaa sanoa hienommasta suolasta, en ole kokeillut, mutta epäilen että halkeilee samalla lailla, mutta eihän ne epämääräiset palat saippuasta käyttökelvotonta tee.. vähän aikaa kun käyttää, terävät reunatkin kuluu..

kio kirjoitti...

kiitos kaikille kommenteista!

Pirjo-Riitta, kiitos neuvoista!

Pirena kirjoitti...

Voi miten kaunis liivi ja ihan sopiva.