lauantaina, huhtikuuta 06, 2013

Zuppa

Nyt kun on ostettu Rowanin lankaa, niin pitihän sitä hommata vähän ohjeitakin. Täältä tilasin. Mistä vielä saisi sitä aikaa?

Ja tällainen herkullinen Zuppa Inglese -jälkiruoka miehen synttäreiden kunniaksi. Ohje oli sähköpostissa, joka ei millään auennut, joten vaniljakiisselin tein toisen netistä löytyneen ohjeen mukaan puoleen litraan maitoa, mutta alla alkuperäinen. Marjoina on mustikkaa, mansikkaa, vähän suomalaisia kirpeitä kirsikoita ja vadelmanmakuinen suklaakastike kruunaa kaiken. 

3 sokerikakkupohjaa (tai Tiramisu-keksejä) (melkein meni kokonainen 3-kerroksinen sokerikakkupohja)

kostutukseen appelsiinimehua (halutessa sitrusliköörillä maustettuna)

vaniljakiisseli:
1 l maitoa
1 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
ripaus suolaa
5 rkl maissijauhoja

3 dl tuoreita tai pakastemarjoja
suklaakastiketta
suklaarouhetta

1. Valmista ensin vaniljakiisseli.
2. Kiehauta maito ja sokeri.
3. Sekoita maissijauhot tilkkaan maitoa ja sekoita vispilällä maidon
joukkoon.
4. Keitä kiisseliä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
5. Mausta vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä.
6. Kokoa jälkiruoka vuokaan tai annoskulhoihin.
7. Pane alimmaksi sokerikakkupohjaa ja kostuta mehu-(likööri)seoksella.
8. Pane päälle kerros kiisseliä ja marjoja.
9. Kokoa kerroksittain vuokaan. Yhteen kerrokseen voit sekoittaa
suklaakastiketta ja suklaarouhetta.
10. Pane kiisseliä ja marjoja päällimmäiseksi. 11. Anna vetäytyä
kylmässä pari tuntia.

Ei kommentteja: