sunnuntaina, elokuuta 31, 2014

Herkkutatteja ja pannari

Näitä kaunokaisia haettiin tänäänkin metsästä. H:n kanssa käytiin ja eiliseen ja erityisesti toissapäiväiseen puhdistusrumbaan kyllästyneenä, keräsin mutta luovuin kaikista muista sienistä paitsi herkkutateista. Eilen oli hyvin epätasainen tilanne, L löysi tosi paljon, ja minä murto-osan siitä määrästä, nyt oli päinvastoin, mä löysin herkkutatteja aika monta ja H ei. Välillä on vaikeaa päästä herkkutattien aaltopituudelle :)


Tämän päiväiset herkkutatit kuivattelen kuivurissa.

Kuvat muuten tulivat puhelimesta ja teksti läppärillä, ja nämä eivät kommunikoi keskenään! Asettelu menee miten sattuu..

No mutta tuolla ylhäällä on marinoitujen herkkutattien saldo, marinadin ohje tässä.

Kerronpa vielä miten olen tänään tehnyt pannaria... Jääkaapissa oli pilaantumassa reilu puoli kiloa turkkilaista jugurttia. Ajattelin pelastaa sen ja päätin tehdä lettuja. Laimensin silmämääräisesti maidolla, lisäsin kananmunan, laitoin silmämääräisesti jauhoja, sokeria, suolaa. Rupesin n. 30min päästä paistamaan. Kokeilin kahta eri pannua ja en millään saanut lettuja käännettyä. Tarttuivat niin lujasti pohjaan kaikesta rasvasta huolimatta, varmaan 3 meni roskiin. Lisäsin kananmunan ja vähän leivinjauhoja, paistotulos sama. Ajattelin, etten poiskaan raaski heittää, kokeilenpa tehdä pannaria (en ole koskaan aiemmin tehnyt). Katsoin pari ohjetta, laitoin konsultaatiotekstarin, lisäsin kananmunan, leivinjauhoja, silmämääräisesti jauhoja ja uuniin. Ette arvaa, mutta siitä tuli yllättävän syötävä! Minulta, joka haluaa aina tarkat ohjeet joka asiaan!