keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008

Nyytinki: jatkoa seuraaTässä eilisen nypläystunnin saldo. Aika alkuvaiheessa peräti 4 lankaa sanoi "naps" kun meitsillä tätä voimaa löytyy, mutta sitten aika hyvin maltoin mieleni ja ainoastaan yksi katkesi. Ehkä vähän osuutta on myös langan kuivuudella, täytyy pitää tyynyä vähän aikaa kosteassa. Yllättävän tasaista näin ekaksi kerraksi. Oikeasti pitsi on tehty tummanruskeasta, ei millään tässä vaiheessa luonnistuisi kun ei kertakaikkiaan näkis mitä on tekemässä. Lankana on 50/3 Bockens ja sitä varten malli on inauksen suurennettu.

3 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Minä jo etukäteen sinua kannustin, että saat siitä kaunista, koska sinä muutenkin teet hyvin tarkkaa ja kaunista jälkeä kaikissa käsitöissäsi.

No niin, nyt minä voin kysyä sinulta, että teetkö nyytingissä olevat kierteet oikealle vai vasemalle(kuten tavallisessa nypläyksessä)?

Tämä on kahden erilaisen tyylin ero nyytingeissä.

Tuikku kirjoitti...

Vuoroin vieraissa ;) Aivan ihania töitä sinulla! Suorastaan viherryn kateudesta...

Muuten, jos nyytinkejä aiot tehdä enemmän, suosittelen Jatan aitasta saatavaa Katrilli-lankaa. Siinä on kuulemma parhaat värit nyytinkeihin. Minulla on sitä punaista ja valkoista, sillä ajattelin kevään nyytinkikurssilla laittaa alkuun Lavansaaren kansallipuvun paidan helmanyytingin. (Ensin vain pitäisi saada edellinen työ kötsikältä pois.)

kio kirjoitti...

Pirkko: Ahaa, mielenkiintoista. Mä teen kuten tavallisessakin ja siinä kaavakuvassakin on piirretty vasemmalle.

Tuikku: Kiitos :) ja kiitos vinkistä. Ainakin toistaiseksi jää kokeilu/kirjamerkkiasteelle, ei ole esim. kansallispukua mihin käyttäisi oikeasti ja laatikkoon ei viitti tehdä. Ne värilliset nyytingit on kyllä tosi hauskan näköisiä.