lauantaina, syyskuuta 13, 2008

metallilanka II

Tänään oli viimeinen sessio metallilankakurssia, eilen illalla edellinen kerta. Nyt en kauheasti pohtinut mitä ja miksi, ja tarviinko ja teenkö yms syvällistä. Tein ja aika loppui tietenkin kesken. Olisi voinut vielä muutamaa juttua kokeilla. Mutta tässäpä aikaansaannokseni! Valitan kuvien laatua, pimeässä ei tän parempaa saa. Ja metallilanka näyttää paaaljon paremmalta luonnonvalossa muutenkin.
Kynttilänjalkan, tykkään tästä tosi paljon, jos jaksais, näitä voisi väsätä enemmänkin eri variaatioilla.
Kanakori, pääsiäisenä tohon täytyis pistää ruohoa ja pikkutipuja, eikö olekin söde! Pari metallilankaa se vielä kaipaa jalkojen kiinnitykseen, yllättävän tukeva (kevyille jutuille) muuten.
Ja sitten tuikkulyhty, ylempänä lasilla ja alla ilman. Tuo on tehty kanaverkosta, yllättävän työläs kun alunperin noi aukot on 6-kulmioita, jokaista muokataan sydämeksi. Opettajan omissä töissä on käytetty vähän eri verkkoa, joka on tukevampi. Kellään muilla ei sellaista ollut, joko pysyvästi tai tilapäisesti loppunut rautakaupoista. Ainakaan tästä verkosta en tee jatkossa mitään, eikä muutenkaan taida olla mun juttu, pysyttelen tavallisessa metallilangassa. Mutta onpa tämäkin kokeiltu.
Opettaja muuten antoi luvan, että voin esitellä hänenkin töitään täällä. Otin vähän kuvia kurssilta, siellä on tosin vieläkin karmeampi tausta valokuvaukselle. Laitan lisää kuvia lähipäivinä.

8 kommenttia:

mokkakissa kirjoitti...

Oolrait. Nuohan on hienoja. Tuleeko kädet kipeiksi? Muistan joskus väsänneeni jotain kukka/oksa/helmisysteemejä ja mulla tuli kädet kipeiks metallilangan vääntelystä, siis nahka sormista oli ihan hajalla. Tarvinnen hieman karaistusta. Tai sitten jotain työkaluja.

savisuti kirjoitti...

Kauniita ovat!Olet tuhattaituri!

Palaga kirjoitti...

Oi, upeita töitä! Tuollasen kurssin minäkin haluaisin käydä!

Christina kirjoitti...

Siulla on kyllä todella monipuoliset taidot. Ei riittäs meikäläinsen kärsivällisyys noin pieneen piperrykseen.

kio kirjoitti...

mokkakissa, ei tule tällä työllä, mut jos tekis kokopäiväisesti ja paksumpaakin lankaa joutuis vääntämään, varmasti tulis.ja tässä käytin hanskoja. Pajusta mullekin tuli kädet kipeiksi, kun sitä piti notkistaa ensin.

savisuti, kiitos :)

palaga, ensi kerralla sitten ilmoittautumaan!

christina, kiitos! ei toi ole pientä oikeasti, nypläys on :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hienoja töitä, varsinkin tuo kynttilänjalka ja kanakori!!

minna kirjoitti...

Kivoja rautalankatöitä. Mä olen kanssa joku vuosi sitten käynyt tuollaisen kurssin ja kyllähän tuo hauskaa puuhaa on. Samanlaisia sydämiä löytyy meidän seiniltä <3 Ja kaikkien meidän tuttujen :D

Milla kirjoitti...

Ihania! Etenkin toi kanakori on ihan paras!