maanantaina, syyskuuta 08, 2008

sienikirjoja

Tämä ei tosin ole mun, vaan kirjastosta lainattu. Tällä viikolla on sienivärjäyskurssin ensimmäinen sessio. Nyt kun muutaman kerran olen viime päivinä käynyt sienessä, en kuitenkaan ole kiinnittänyt huomiota muihin kuin syötäviin. Kirjassa on kyllä harmittavan vähän kuvia tarvittavista sienilajeista. Olisin halunnut lainata tavallisen sienikirjan, mutta ei ollut yhtään sellaista, missä olis ollut hyviä valokuvia ja piirroskuvista ei kyllä mitään selkoa saa. Nyt sesongin aikana kaikki taitavat olla lainassa.
Tämä taas on mun, ostettu kunnon tarjouksestakin. Siinä on ihania kuvia! kevätkaunolakki nurminahikas lehtolohisieni rusokärpäsieni keisarikärpässieni ovat vähän erikoisempia syötäviä mitä siinä valotetaan. Kärpässienien suhteen olen kuitenkin melko vainoharhainen, samoin herkkusieniä kohtaan (muualla kuin kaupassa)
Kertakaikkisen herkullisia reseptejä! Oikeasti laitan ne kuitenkin pakkaseen, siellä oleilevat vuoden verran, ja sitten joko paistetaan perunan kera, tai teen keittoa ;) Niin ja tänään löysin hienon keskikokoisen täysin madottoman tatin ja vähän rouskuja. Olis niitä ollut enemmänkin, mutta kävelyseuralainen ei ollut yhtään henkisesti valmistautunut sienestämiseen :)

3 kommenttia:

mokkakissa kirjoitti...

Sienet on hankala juttu. Suosittelen katsomaan you tubesta: Ketonen ja Myllyrinne "myrkkysieniä?" Se kuvaa hyvin sienestysongelmia ja suomalaista miestä...
Muuten, se mun huopalaukun raakile on ihan tajuttoman lämmin kun laittaa jalat sinne alle ja itsekin olen ajatellut, että pitäiskö jättää huovuttamatta...

Päivikki kirjoitti...

Olen monta kertaa sienestämässä miettinyt näitä myrkkysieniä ja värjäämistä. Kiinnostaa, mutta samalla vähän epäilyttää...
Mie muuten löysin viikko sitten sylillisen herkkutatteja. Ne oli pakko poimia vaikkei ollut muuta kuin syli niiden kantamiseen.

kio kirjoitti...

mokkakissa, tuo oli hyvä pätkä :)

päivikki, suurin osa noista värjäyssienistä ei ole myrkkysieniä. Seitikeistäkin tuo suippomyrkkyseitikki taitaa olla ainoa kunnolla myrkyllinen. ja tatit kuulemma ovat hyviä värjäyssieniä, pillistössä on eniten väriä, ja eniten maitoja, menee muutenkin roskikseen.