maanantaina, syyskuuta 15, 2008

rouskusaalis

eli pieni sangollinen rouskuja, enimmäkseen haaparouskuja. Ovat aivan ihania kun esiintyvät isoissa ryhmissä, jos näkee yhden, suurella todennäköisyydellä törmää sen kavereihin. Lisäksi löysin lisää veriseitikkejä, ja muutaman äikätatin värjäystarkoitukseen.
Ja tässä eiliset suppikset ennen paistoa, tuli valmista tavaraa n. 550g, jee :) Äsken paistoin.
Eikö olekin söpö kuva, koivunkantosienet on niiin hellyttäviä :) (jos joku on vakaasti sitä mieltä että ovat mesisieniä, saa hihkaista). Mielestäni nämä nyt ovat koivunkantosienet, joskus on vaikeaa erottaa mesisienistä, mutta silläpä ei ole väliä, tykkään molemmista ja varmasti ovat jompaa kumpaa laatua.

Otin muutaman supiksen ja pari erilaista rouskua erilleen työkaverille nähtäväksi. Heidän perhe asuu metsän lähellä, laittavat paljonkin ruokaa mutta eivät tunnista sieniä, sääli kertakaikkiaan. Yritetään korjata tilannetta :)

10 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Voi, mitä ihanuuksia oletkaan saalistanut.
Haaparouskuista saa herkullista sienisalaattia.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

On kyllä herkullisen näköisiä saaliita sinulla.
Meillä on sama juttu kuin työkaverillasi, metsän vieressä asutaan (omassa pihassakin kasvaa jos jonkunlaista sientä), mutta ei tunneta sieniä lainkaan (paitsi sen kärpässienen!). Joskus vähän harmittaa.. olisi ilmaista ruokaa..

kio kirjoitti...

anitta, suolasienistä vai laitatko tuoreista?

pirjo-riitta, ajattele jos koko teidän perhe lähtee metsälle, niin tulis aika paljon sieniä :) suppilovahverot on tosi helppoja oppia, ei ole matkijoita ja nyt olis niiden aika

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Juu, ja nyt meillä tuo ekalauokkalainen intoilee, että mun pitää ostaa sienikirja, että opetellaan.. koulussa on välituntisin koulunkäyntiavustaja poiminut lähimaastosta sieniä (kotiinsa ruoaksi) ja tyttö on seurannut vieressä ja kuunnellut "luentoa".. ;o))

KristiinaS kirjoitti...

Mä en ala mitään kun sä löydät koko ajan kaikkia ihania sieniä. Mulla on vain kourallinen suppiksia, laitoin linkin tänne sun saaliiseen.

kio kirjoitti...

pirjo-riitta, kohta tyttö voi suvereenisti opettaa teitä muita, kirjoista on vaikeampi oppia kuin että joku näyttäisi kädestä pitäen. Kattelin viime kerralla vahakkaita parista kirjasta ja netistä, mutta pistinpä kuitenkin roskikseen, ehkä ens kerralla kokeilen pannulle asti ;)

kristiina, nää on porvoon läheltä, ihmisiä on harvemmassa :)

Susanna kirjoitti...

Hei, millä erotat koivunkantosienen myrkkynääpikästä? Vinkkejä kaipaisin...

kio kirjoitti...

susanna, katso http://www.kotihiiri.com/polku/viewtopic.php?t=2519
siellä on hyviä kuvia ja selitystä miten erottaa myrkkynääpikästä.
ja tässä itse myrkkynääpikästä
http://www.kotihiiri.com/polku/viewtopic.php?t=2516&sid=17d738685f079e8fcbdd6189d6482d7b

Hilkka kirjoitti...

Kiitos kommentista! Siis on tuo nypläys jo valmistunut ja sen jälkeen pari uuttakin, kuvia vaan en ole ottanut...langat päättämättä:( Nyt juuri alkoi meillä taas kansalaisopiston kurssi, en ole kesällä tehnyt yhtään joten joutuu taas vähän miettimään juttuja. Kivaahan tuo nypläys on mutta niin, niin aikaa vievää. Lisäksi teen kuten varmaan huomasit,kortteja tilkkutöitä, kudon... siis puikoilla yms.

Hilkka kirjoitti...

Ai niin, unohdin...olet löytänyt hirmusti ihania sieniä. Ihan kateellisena katselen, täällä päin niitä on tosi huonosti!