torstaina, huhtikuuta 16, 2009

Gentlemannit

Malli: Gentleman's Fancy Sock Knitting Vintage Socks -kirjasta omin muokkauksin, 52s
Lanka: Araucania Ranco Solid 50g
Puikot: 2,5mm bambut

Sukat on tehty kärjestä lähtien, lanka käytetty viimeistä metriä myöden. Aloitus on magic cast on ja kantapää on Punokset puikoille -kirjan Taival sukista. Mallikuvio on yllä mainitusta kirjasta. Muutama sukkakirja on eksynyt tähänkin talouteen, mutta harmittaa, että yhdenkään sukkamallin silmukkamäärä ei ole sopinut mulle suoraan, eli aina tarvitsee laskeskella ja pienentää reilusti. Alle 2.5mm puikkoja en haluais käyttää, muuten menis hermot.

Aikaisemmin en ole tykännyt sukkien tekemisestä, ovat aina tuntuneet kovin pitkäveteisiltä, mutta viime aikoina homma on tuntunut mielekkäämmältä. Sukat ei kyllä kovin äkkiä kulu ja varastot sen kun kasvavat.

2 kommenttia:

KoukkuHelmi kirjoitti...

Kivat sukat - minäkin olen vasta innostunut sukkien tekoon, mutta ei niitä vaan vielä varastoksi asti ole ehtinyt kerääntyä...

Kiitos Kapiokirstu -vinkistä; olen siellä sivuilla joskus pari vuotta sitten käynytkin, mutta on jäänyt siihen. Korujen nypläys on käynyt mielessä sekä langalla että metallilangalla - mutta tällä hetkellä en ole ehtinyt pohtimaan ajatusta kunnolla; ja varmaan hautuu vielä pitkän aikaa ;-)

Värttinä kirjoitti...

Hienot on!

Lahjaksi, lahjaksi niin ei kerry liikaa omiin nurkkiin ;-)