tiistaina, huhtikuuta 14, 2009

Helminypläyskurssi

Pari viikkoa sitten olin Kapiokirstun helminypläyskurssilla, itse en tosin helmiin ole koskenut muuten kuin hiplailumielessä ja huom. yhtäkään pussia ei mukaani tarttunut :) Nypläys ja erityisesti helminypläys on hitaanlaista puuhaa, joten kaikki ovat pääseet hyvään alkuun, mutta valmiita tekeleitä tältä kurssilta ei ole esitellä (Irja on nyplännyt yhden kiinalaisen merkin kylläkin).
Joten muutama kuva aiemmin tehdyistä töistä. Yllä oleva ihanuus on Pirkko N. tekemä
Tämä rouvan tekijää en valitettavasti muista/tunne, mutta komea on. Ken tietää, voi kommentoida. Irjan purnukat. Helmet on muuten jänniä ötököitä, näyttävät aivan erilaisilta riippuen siitä minkävärinen lankaa niitten lävitse kulkee. Helmet kiinnitetään (laiskanliisalla) työhön tehdessä, eikä niitä tarvii pujotella valmiiksi lankaan. Malliksi sopii melkein mikä tahansa valmis ristipistomalli, tai sitten voi itse suunnitella, kuten kolmas Pirkko kurssilla oli tekemässä, hänellä on tulollaan helminyplätty kuva omasta mökkimaisemasta.
Minä taas uurastin tuon työn parissa, blogimerkintöjen perusteella toukokuussa tästä tulee vuosikertatyö :) Olen tehnyt juttuja myös siinä välissä, joten no panic, ei tuo sentään niiiin hidasta ole. Loppusuora jo häämöttää, kunhan pistäis vähän vauhtia nypylöihin. Helminypläys ei ole toistaiseksi vielä vienyt mennessään, mutta ehkä jossakin vaiheessa..

3 kommenttia:

KoukkuHelmi kirjoitti...

Ai, ettäs helmillekin on sitten oma nypläystekniikkansa ;-) Olen miettinyt nyplättyjen korujen tekemistä, mutta vielä on jäänyt - ja ehkä olis hyvä käydä jollain kurssilla, ettei tarvia pyörää keksiä uudelleen... :-)

Kiva, kun aina esittelet näitä käymiäsi kursseja - pääseekö niille muuten kuka vaan vai pitääkö kuulua johonkin?

Christina kirjoitti...

No vautsi, ihan uusi tekniikka miulle. Upeita töitä. Ei hätähousujen hommaa.

kio kirjoitti...

koukkuhelmi, kyllä se edelleen on nypläystä ja samoilla lyönneillä, mutta helmet kiinnitetään paikkaansa laiskanliisalla. Kursseilla on hauskaa, tervetuloa vaan mukaan. Ei tarvii liittyä jäseneksi, että voi kurssille osallistua. Mut jos kurssi täytyy jäsenistä, niin ulkopuolinen ei pääse ja maksaa hieman enemmän, ks linkki kapiokirstuyhdistyksen sivuille sivupalkista.

Christina, tuo taitaa olla kaiken kaikkiaan aika uusi juttu tuolla saralla. Kivaa kun tykkäsit.