lauantaina, kesäkuuta 25, 2011

IV Svojanov/Litomysl

Jana Novak kutsui meidät ystävällisesti pitsikouluunsa, joka on ihana vanha rakennus Svojanovin kylässä. Jana on remontoinut taloa ja yrittänyt säilyttää tämän vanhan tunnelman.
Työpöytinä on vanhat ompelukonepöydät
Jana on tutkinut paikallisia pitsejä, kiertänyt kyliä, etsinyt vanhoja nyplääjiä, opetellut perinnepitsien tekoa hands on.

Jana on pystyttänyt meille pienen näyttelyn ja tarvikemyyntipisteen. Mm. alla olevan kaulakorun malli löytyy Janan uudesta kirjasta.
Janan opastuksella käytiin yhdessä pikkukaupungissa (jonka nimen olen jo unohtanut), missä sijaitsi viehättävä pikkukauppa, mistä löytyi kaikenmaailman käsitöitä sekä myynnissä että näyttelynä, lasitöistä kudontaan, nypläyksestä kehräykseen. Tämä taulu oli mielestäni hieno, valokuva alla ja päällä nyplättyjä kaloja ja muita mereneläviä.
Ja tämä ihana keksintö, saksanpähkinäkuorten päällä pikku nyplättyjä koristeita.
Sitten vaellettin Litomysl kaupungin vanhassa kaupungissa.

Illalla Jana tuli vielä meidän hotellille ja näytti uutta tapaa päätellä pitsiä, katsotaan miten se onnistuu, kun sitä itsekseen pitäisi soveltaa..

3 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Mielenkiintoisia paikkoja ja jänniä käsitöitä.

kio kirjoitti...

niin oli :)

Pirkko kirjoitti...

Olen käynyt Janan Tanskan kodissa v-95. Sielläkin oli romanttinen tunnelma. Hän tykkää kaikesta vanhasta ja vanhanaikaisesta.