tiistaina, tammikuuta 15, 2013

Kuolaava kissa ja marinoidut pavut

Äidin kissa Liska on suuri ruuan ystävä eikä ollenkaan niin nirso kuin Kukka (ja Lexa ollut). Liskan muodoistakin voi tehdä saman päätelmän. Tässä hän yrittää saada lisää meidän post-joulu kinkkua, edellinen satsi katosi silmänräpäyksessä.


Eilen olin työväenopiston Meze-kurssilla (Tiina Lehtonen) ja laitanpa tähän marinoitujen papujen ohjeen, joka yksinkertainen, mutta lopputulos oikein herkullinen. Olen aiemmin tehnyt jotain vastaavaa, mutta tomaatteja en ole kaltannut, enkä laittanut ruohosipulia. Ja useimmiten käyttänyt kidneypapuja.
1tlk valkoisia säilöttyjä tai kuivattuja, keitettyjä papuja
150g (n.3kpl) tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettuna
1 pieni sipuli hienonnettuna
6rkl oliiviöljyä
2rkl valkoviinietikkaa
ruohosipulia
mustapippuria rouhittuna
suolaa maun mukaan

1.Tomaatit pieniksi kuutioiksi
2.Valuta ja huuhtele säilykepavut
3.Yhdistä pavut, tomaattikuutiot, sipulit ja hienonnettu ruohosipuli
4.Oliiviöljy ja viinietikka sekaan
5.Mausta pippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä kylmässä.

Minä itse tein lammaslihapyöryköitä tomaattikastikkeen kera ja parini teki hummusta, yhdessä sitten paisteltiin pyöryköitä.  Paljon muitakin kivoja ruokalajeja on maisteltu, mm. bulgur-kasvissalaatti, tzatziki, munakoisokaviaari...