lauantaina, heinäkuuta 19, 2008

Matkaraportti III/Brygge ja Kortrijk

Tässä pari kuvaa Bryggestä. Suklaakauppoja ja pitsikauppoja oli varmaan yhtä paljon eli paljon. Ensimmäinen kuva on keskustorilta, jonka edessä on parkeerattu onnistuneesti viemäriauto, meillä oli tiettyyn aikaan sovittu tapaaminen, tultiin vähän liian aikaisin, hitto sitä löyhkää, piti kiertää korttelia vielä vartin ajaksi. Pääkaduilla oli aivan hirveästi turisteja, heti kun poikkesi hieman sivuun, löytyikin aivan hiljaisia ja idyllisiä pikkukatuja.

Alla olevat kuvat ovat Kortrijkin Pellava ja Pitsi museosta. Siellä oli todella hyvä opas, puhui niin että jaksoi pysyä hereillä, innostuneesti ja hyvällä englannin kielellä. Siellä oli todella aidon näköiset ihmishahmot ja tuo hevonenkin on aivan elävän näköinen.
Tämä oli mielestäni yksi parhaista hahmoista.
Yläkerrassa oli sitten syntymästä kuolemaan kavalkadi, installaatioita eri tilanteista, syntymästä kuolemaan. Pitsiä hyvin paljon, tässä pari. Meille nämä kasvot eivät kerro mitään, mutta oppaan mukaan ovat Belgian kuuluisuuksia.
Seinällä oli vaihteeksi makrametyö.

7 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Minä olen käynyt n. 10v. sitten Bruggessä ja siellä oli silloinkin paljon suklaa- ja pitsikauppoja. Pitsikaupat olivat niin samanlaisia, etten olisi pystynyt niitä erottamaan toisistaan, jos olisi jälkeenpäin pitänyt tietystä kaupasta hakea jotain.
Onpa hyvä kun otimme Kapiokirstun työpajapäivien ohjelmaan makrameetekniikan, nyt voimme kokeilla miten tämä vanha tekniikka kiinnostaa käsityöläisiä.

kio kirjoitti...

aivan. Yhden ainoan kunnon tarvike kaupan sielä löysin, mutta se olikin tosi hyvä. Muut oli turistikauppoja missä myytiin valmista pitsiä ja paljon konepitsiä. Sielläkin oli käsin tehtyjä juttuja pilkkahintaan, joku pieni liina 5e, varmasti on mennyt enemmän kuin tunnin työaikaa.
Mulla makrameinnostus vaihtelee kausittain, parilla kurssillakin oon ollut, ja yhden hienon kartion juuttilankaakin tarkoitusta varten ostin. Mä varmaan enimmäkseen nyplään siellä työpajapäivillä, olen saanut pe vapaaksi, mutta aamulla pitääkin hoitaa muutamia asioita.

Pirkko kirjoitti...

Kiva kun olet tulossa työpajaan. Majoitustakin järjestyy vanhassa osoiteessa, tosin eri sängyissä, kun olen pistänyt huushollin hyrskyn myrskyn Heinin muutettua omaan koiinsa.
Menen torstaina Raumalle katsastamaan keskieurooppalaisen pitsin näyttelyn, on kuulemma hieno.

M'man kirjoitti...

Kappas, minakin taalla monet kerrat kaynyt. Belgia on lempimaani! Olen pyoraillyt siella ennen lapsia pitkin poikin miehen kanssa. ;o) Ihana maa. Bruggesta olemme ostaneet pitsia ja se onkin aitiolla paikalla olohuoneessa piirongin paalla. ;o)

Milla kirjoitti...

Tosi hyviä valokuvia oot onnistunu ottamaan! Ja toi maksamejuttu on kyllä magee!
Hmm, koskas ne työpajapäivät nyt taas olikaan? Olis tosi kiva tulla, tosin kaikki viikonloput on taas yli kuukaudeksi eteenpäin buukattu, joten en mä taida päästä.. =(

Milla kirjoitti...

Oho, siis makRame.. =D

Milla kirjoitti...

Ja toi työpajapäivien aikataulukin selvis tuolta, enkä siis pääse. =(