torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Matkaraportti IV/Vadstena ja Mön

Edit: Pirjo-Riitan blogin linkityksen korjaus (jäi vahingossa pois)

Eli jatkan etenemistä omituisessa järjestyksessä, nyt ollaan aivan matkan alussa. VikingLinella mentiin Tukholmaan ja sieltä jo omalla bussilla Vadstenaan. Siellä kova sade toivotti tervetulleeski, mutta hetken päästä olikin kirkastunut. Rannalla aurinko pilkahtaa näin kauniisti pilvien lomasta.
Käytiin muutamassa nypläysryhmässä paikallisen nypläysihmisen opastamana luostarin alueella käsittääkseni. Alla yhden nuoren naisen opinnäytetyö, 3D-nypläykset, nyplätty uretaanilevyn päällä suoraan paksusta pellavasta (muistaakseni mun kysymykseen langan paksuudesta hän vastasi 16/2). Tärkätty liimalla.

Sitten käytiin Elsa Pettersonin liikkeessä (korjatkaa jos nimi tai muu info on väärin). Liike ollut muistaakseni 80v olemassa, tämän rouvan äidin pitämänä alkuun. Hirveän suloinen mummeli, joka hätääntyi hirveästi kun lauma meikälaisia porhalsi kauppaan.
Tanskan puolella oltiin pari yötä Mön saarella. Tämä rakennus taisi olla joku sairaala aikoinaan. Wc:t ja suihkut olivat käytävällä, mutta missään vaiheessa ei tarvinnut jonottaa, oli aivan ihana aamiainen, reissun toiseksi paras, ympäristö oli kaunista, tanskalaiseen tapaan kukkia joka puolella, mm. ruusut täydessä kukassa ja upea sää ilahduttamassa meitä.
Tässä tämä talo vielä kauempaa ruusupensaiden takaa.
Kukkia valokuvasin paljonkin, tässä näyte :)
Sitten käytiin katsastamassa hienoa nähtävyyttä, kallioita, ovatko peräti tanskan komeimmat. En muista enää montako porrasta alas rannalle oli, mutta alhalla jalat tärisi niin, ettei meinannut pysyä pystyssä :) Ja huh huh mikä löyhkä oli maalissa, aurinko+kalkkikivi+levä ->sanoinkuvaamaton aromi, tärinästä huolimatta tuli kiire ylös.

Ja sain vielä komean timantin Pirjo-Riitalta! Oikein paljon kiitoksia tunnustuksesta, aina niin lämmittää sydäntä kun joku tykkää mun sepustuksista :)