perjantaina, heinäkuuta 18, 2008

Matkaraportti II/OIDFA:n pitsikongressi Groeningenissä

Groeningenissä olimme kolme kokonaista päivää ja yksi illan pätkä (jolloin söin järkyttävän kokoisen annoksen spare ribsejä klo 22). Pitsinäyttelyssä oltiin yhden päivän. Siellä oli myyjiä kaikkialta Euroopasta, voi olla että muualtakin. Tunnelma kuin Hulluilla Päivillä Hesan Stockalla :) Aivan mielettömät valikoimat lankaa, nypylöitä, kirjoja, malleja yms yms. Langan ostolta (siellä) olen säästynyt, ostin sen sijaan 50kpl nypylöitä, vanhoja on kasapäin kotona, mutta niitä ei ole ikinä liikaa, eihän ;) Maksoivat 23e, kun täällä vähintään 35e eli silkkaa säästöä. Sieltä ostin myös muutamia malleja ja olisko yhden kirjan ja jotain muuta pientä. Myyntikojuissa, missä myytiin malleja, oli paljon valmiita töitä esillä, sitten oli erikseen näyttelyalueet. Alla muutama kuva laukkukilpailusta, mielettömästi laukkuja, kuvassa näkyy vain osa seinästä, ja pöydällä oli lisää. Kaikkia yksitellen ei tietenkään voinut kuvata, muutaman valokuvasín, mistä pidin itse eniten.
Aika hieno vai mitä, nappeja ja yksinkertainen ristikko
Nahkaa ja nypläystä paksulla villa/pellavalangalla
Söötti lehmäreppu
Voittajakolmikko, jotakin metallilangan tyyppistä (tai näköistä), harmi kun valokuvattuna salamalla näyttää paaaljon tylsemmältä kuin livenä. Nämä oli siis arvosteltu jo etukäteen, mutta katsojat saivat äänestää omaa suosikkiaan.
Rivistö valmiita nyplättyjä huiveja, hattuja ja vaatteita
Lasityömallilla nyplättyjä tauluja
Tuollaista ei ehkä raaskis päälleen pistää :)
Oli paljon hienoja moderneja pitsitauluja, tollaisen voisin itsellenikin pistää seinälle
Sitten oli huone täynnä Duchesse pitsejä, tässä yksi töistä. Todella iso liina livenä. Itse en ole ohutlankapitseistä toistaiseksi innostunut, liian pientä meikälaiselle. Niille jotka eivät hahmota tuota työmäärää, voin kertoa että kurssilla viikonlopun aikana ihmiset ovat tehneet 24 tuntia miinus lyhyt yöuni -aikataululla yhden pienen koukeron (eli esim. joku lehti alkaa koukerolla).
Tässä siis murto-osa pitsinäyttelyn antimista.
Hollannissa on aivan mieletön määrä polkupyöriä, siellä oloaikana olen bongannut ehkäpä n. 3-4 pyöräilykypärää, kaksi heistä todistetusti turistien päässä. Aivan uskomatonta meininkiä. Lyhyitä sadekuuroja tuli vähän väliä niskaan, mutta muuten oli aurinkoinen ja lämmin sää. Kaupungilla ihmiset kävelivät todella leppoisasti, kiire heillä oli heti kun pääsivät pyörän selkään. Pyöräilijöillä on etuajo-oikeus, eivät pahemmin jarruttele ja heitä piti tosissaan varoa. Palvelu ruokapaikoissa oli ystävällistä ja sujuvaa mitä en voi sanoa Belgiasta (silloin kun sinne päästään). Jotain sanoja ymmärsi kirjoitetusta Hollannin kielestä ruotsin ja englannin pohjalta, mutta käytännössä kaikki puhuivat hyvää englantia. Torilta ostin paistettua kalaa ja pari tuoretta tomaattia, vähänkö maistuivat hyviltä, oikeilta tomaateilta, ja mango oli erinomaista, pehmeätä ja kypsää mihin suomessa käytännössä ei törmää. Tällaista tällä kertaa...

5 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Onpa upeita pitsejä! Matka oli ilmeisen onnistunut.

Suolaaja kirjoitti...

Oli kiinnostavaa lukea matkakertomustasi, vaikka itse en pitsiä nyplääkään, ihastelen vain muiden tekemiä.

Pirkko kirjoitti...

Laukkuja voisikin kokeilla kokonaan nyplättynä. On tullut tehtyä vain koristeita laukkuun.

kio kirjoitti...

Tuula, joo, matka oli tosi onnistunut

Suolaaja: kiva kuulla :)

Pirkko: kestääköhän ne oikeasti käyttöä?

Pirkko kirjoitti...

Sehän vähän riippuu mistä langasta ne nyplää. Esim paperinarulaukut ovat hyvin kestäviä. Myös pellavalanka esim 16/2 tai Pella 30 ovat kyllä kestäviä materiaaleja, varsinkin kun malliksi valitaan tarpeeksi tiheä.
Tosin tuo sinun ottamasi kuva jossa oli nappeja koristeena, näytti hyvin hennolta. Niistä voittaneista laukuista ei voi sanoa mitään näkemättä, materiaalia on hankala pelkästä kuvasta arvioida.