maanantaina, maaliskuuta 16, 2009

Helmikurssi

Kuten mainitsin aiemmin, olin viikonloppuna Kapiokirstun helmityökurssilla, ohjaajana Riikka Santonen (Tampereen Helmimeren omistaja). Aloitetaanpa vaihteeksi mun omista töistäni (vaikeaa hahmottaa kuvien järjestystä latauksen aikana).
Kaksi alinta rannekorua olivat muuten valmiita, mutta sain ne pääteltyä kurssilla, suuri saavutus tämäkin.
Sitten oli tuommoinen korusetti. Ellen väärin muista, niin nelipistostekniikaksi korvisten ja kaulakorun tekotapaa kutsuttiin. Rannekoru on siksaknauhaa tuplana.
Ja sitten kokeilin pari tollaista pallukkaa tehdä, olivat nopeita ja hauskoja tehdä.
Suurin osa kurssilaisista innostui kokeilemaan helmineulontaa. Tuollaisella myllyllä helmiä saadaan kätevästi lankaan. Näyttää ihmeelliseltä, miten helmet nousee kuin itsestään käyrään neulaan, jota pidetään helmikipossa aika pinnassa ja samalla pyöritetään tuota sauvaa. Tämä on käsipeli, mutta on olemassa myös motorisoitu versio.
Tässä Riikan valmis kukkaro/juhlalaukku. Kurssilaisista sai kukin omaansa muutaman sentin tehtyä. Pyörin ja hyörin kauan, ennenkuin päätin, etten aio tällä kertaa sellaista tehdä, liian suuri todennäköisyys, että jää ikuisesti keskeneräiseksi.
Tässä kukkanen, joka on tehty metallilankaan pujotelluista helmistä samalla periaatteella.
Kurssilla oli myös Virpi, joka on hyvin hyvin hurahtanut helmiin ja jonka koti on kuulemma täynnä helmitöitä. Hän ystävällisesti toi muutamia näytille, joista tässä esittelen ainoastaan yhtä liinaa ja päällystettyjä purkkeja.
Kuvia otin paljon, valitettavasti kaikkien kurssilaisten töitä en tähän pysty laittamaan, mutta tässäpä Eijan kukkanen
ja toinen kukkakimppu
Ja tässä Riikan toimiessa mallina nyplätty liivi (en mene takuuseen nyt, mutta olisiko Annelin tai hänen siskonsa tekemä, korjatkaa ellei asia ole näin).

Kiitos oikein antoisasta kurssista!
P.s. Mun helmipurkin paino on pienentynyt 19g!

7 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Voih, kauniita töitä. Ihmeellinen helmimylly:) Mulla oli aikas pitkä pinna kun pujotin noin 1000 helmea neulelankaani. Huh.
Olet ahkera kun jaksat kaikkia näitä kursseja käydä.

ritvis kirjoitti...

Katsoin noita sinun hienouksia Sannan kanssa ja hän sanoi että olisi ollut siistiä olla mukana. Korvakorusi olivat kuulema hienoimmat. Tuollainen nyplätty liivi ei taida olla kissan omistajalle sopiva asuste. Ei sillä etteikö kissa saattaisi innostua ;>

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Ihania töitä!

Kaijaleena kirjoitti...

Ompa ollut antoisa kurssi! Siemenhelmi työt ovat minunkin mieleen. Korusettisi on kaunis.
Hienoa että laitoit ton siemenmyllyn kuvan, se on minulle aivan uusi tuttavuus.

Kaijaleena kirjoitti...

Blogissani on sulle asiaa.

Christina kirjoitti...

Upeita töitä!

Palaga kirjoitti...

Oi, jos oisin saanut olla mukana!!! Aivan iki-ihania töitä!