lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Wokkailua

Keskiviikkona olin työväenopiston Uusia wokki-ideoita kurssilla (opettajana Tiina Lehtonen). Mun ja parini tehtäväksi tuli laittaa kiinalainen paistettu riisi katkaravuilla sekä possua kiinalaisittain. Possu oli mielestäni tosi hyvää. Aivan kaikista ruuista en tykännyt, mutta kevätkääryleet ja wontonit kastikkeineen olivat hyviä. Yläkuvassa kääryleitä friteerataan ja alla ne ja wontonit odottamassa nälkäisten hyökkäystä.

Paras oli mielestäni jälkkäri eli mango-granaattiomenasalsa, joka sikäli kuuluu teemaan, että aineksia myös paistettiin.
Toivottavasti kukaan ei pahastu, jos laitan reseptin tähän eli..

pala tuoretta inkivääriä
tilkka oliiviöljyä
15kpl kuivattuja aprikooseja
2 mangoa
1 granaattiomena
vaniljatanko
1rkl viherpippuria
1dl sokeria
½dl valmista aprikoosi- tai muuta hilloa
tarjoiluun: vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (voi kuulemma tarjota jätskinkin kera)

1. Leikkaa kuorittu inkivääri pieniksi kuutioiksi, samoin kuivatut aprikoosit. Irrota granaattiomenasta siemenet
2. Kuullota inkiväärihakkelus öljyssä.
3. Lisää paloitellut hedelmät, granaattiomenan siemenet, mausteet ja sokeri.
4. Sulata joukkoon aprikoosihillo. Anna jäähtyä. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

Tosi jänskä ja hyvä jälkkäri!

4 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Minä tykkään kiinalaisesta ruuasta. Käyn joskus syömässä paistettua riisiä käytävässä joka on asema-aukiolta Kaisaniemen metroasemalle. Sitä vois kyllä opetella laittamaan itsekin.

KristiinaS kirjoitti...

Jeps, kiitos vielä palkinnosta. Jäin sitten miettimään, että kun oli noin runsas palkinto, että oliko kuitenkin tarkoitus että valitsen jommankummman langan, mieluisamman. Ja ahneuksissani kaappasin molemmat;) Mutta sitt ajattelin, että miksi olisit vaivautunut kuljettamaan edestakaisin lankakerää? Ja sitä rataa ajatus kulkee. Toistakin Ogelissa sattunutta tapahtumaa olen miettinyt, että meniköhän oikein. Mutta asiat ovat tapahtuneet ja aikaa ei voi peruuttaa . . . ja muuttaa tapahtumia.

kio kirjoitti...

Anitta, tää meidän versio ei mielestäni mennyt ihan putkeen, siinä nimittäin oli vähän liikaa seesamöljyä, tuli mielestäni liian voimakkaana läpi ja peitti kaikki muut maut.

Kristiina, tietenkin molemmat oli ajateltu sulle, se on katsos pääpalkinto :) mistään toisesta tapahtumasta en taaskaan ole tietoinen, mistä sä noi keksit ;)

Eua kirjoitti...

Oli kiva nähdä taas. Koitapas joku kerta ottaa sen verran aikaa, että ehdit oikein istahtaakin! Vaikka ymmärrän kyllä että ystävämyynti tällä kertaa houkutteli....

Sä jaksat kyllä ihmeellisesti ravata kaikilla kursseilla, kunnioitettavaa!