tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Piimäkakku, nam!

Milla on lupaillut mulle piimäkakun ohjetta ja tässä tämä, kiitos siitä! :) Kakusta olen nauttinut useassa eri tilaisuudessa ja aina on ollut yhtä hyvää, viimeksi tiffanytapaamisessa ja vappupiknikillä. Täyte on kevyt toisin kuin juustokakuissa ja oikein erinomainen tarjottava erinäisissä kahvittelusessioissa.

Pohja:
200g kaurakeksejä (murskaa)
75g margariinia (sulata ja sekoita kekseihin, painele irtopohjavuuan pohjalle)

Täyte:
5dl piimää
2dl makeutusainetta
2rkl vanilliinisokeria (sekoita)

7-8 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
2rkl vettä/sitruunamehua (keitä, liuota liivatteet, anna jäähtyä, sekoita yllämainittujen joukkoon vispaten ohuena nauhana)

1prk (2,5dl) Flora vispi (vatkattuna, sekoita muiden joukkoon)

Päälle:
3prk vauvojen mangososetta
3 liivatetta (liota)
2rkl vettä/sitruunamehua (keitä, liuota liivatteet, vispaa mangojen sekaan)

Toivottavasti muistin kaikki.. Ensin meinasin että laitan pelkät aineet, mutta yleensä löytyy joukosta aina joku, joka ei oo liivatetta käyttänyt, niin kirjoittelin kuitenkin vähän ohjeita sekaan. Tässä siis miten mä sen oon tehny, voi tietysti soveltaa aineksia oman maun mukaan. Päällisestä tulee aika löysä, jos haluaa kiinteämmän niin lisää liivatetta.

Ohje on suora lainaus Millan kommentista edellisessä postauksessani. Nauttikaa! :) Seuraavaksi ruokaosiossa taivaallinen suklaakakku...

6 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Tätä kannattaa todellakin kokeilla. On kevyttä kuin pilviharso.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Nyt mulla on jo kaksi sulta kopsattua reseptiä kokeiltavaksi. Unohdin tietenkin ostaa tuorejuustoa, muuten jo tekisin porkkanakakkua.

Voiko tuossa piimäkakussa laittaa "oikeaa" sokeria tuon makeutusaineen tilalle?

Anitta kirjoitti...

Makeutusainetta 2 dl, hm.. mitähän ainetta se vois olla, kun mulla on makeutusnestettä ja sitä laitetaan vaan tipoittain. Koko pullollisen lorauttaminen voisi olla liikaa.

kio kirjoitti...

Pirjo-Riitta, kuulemma voi olla sokeriakin.

Anitta, Milla sanoi että jotakin jauhetta hänellä on, ei muista mitä. Mutta varmaankin tarkistaa kunhan kerkiää.

Milla kirjoitti...

Juu, siis niinku laitoinkin, niin kannattaa soveltaa silleen ku tykkää.
Mä oon käyttänyt makeutusainetta, niin saa mahdollisimman kevyttä siitä. En oo kotona niin en voi tarkistaa mitä, mutta eikö ne kaikki jauheet oo nykyään sellasia, että vastaa samaa mittaa sokeria? Eli samalla periaatteella sitä nestettäkin voi käyttää, kattoo mikä määrä ois vastaava kuin 2dl sokeria.

Joskus oon tehny ton pohjankin jostain semmosesta juoksevasta kevytmargariinista, niin saa siitäkin vielä kaloreita pois, mutta siitä ei tule semmosta kiinteää, vaan aika murenevaa. Maku on kuitenkin ihan ok. Nyt mietin, että vois varmaan käyttää sitä kevyintä Oivariinia, mitä käytetään muutenkin leivän päällä, kun eihän sitä tarvii paistaa eikä mitään, pelkästään sulattaa. Pitää kokeilla.. Nämä nyt ei varmaan kiinnosta ketään normaali-ihmisiä, mutta muita tällasia kalorikammoisia ehkä.. ;)

Anitta kirjoitti...

Auts. Siis jauheenakinko on makeutusainetta. Olen vaan nähnyt pillereinä kahvipöydässä ja sit sitä nestettä jota minullakin on.