perjantaina, elokuuta 26, 2011

Toipilas

Tänään töihin valmistautuessani huomasin, että Lexa käy usein pissalla, tulee aivan pieni liru kerrallaan, niin pieni ettei tarvinnut edes peitellä. Varasin ajan heti kun eläinlääkäriasema avautui, ja päästiin klo 13 ajalle. Onneksi pääsin lähtemään töistä aikaisemmin. Lexa oli peloissaan mutta käyttäytyi mallikkaasti. Ylipainoiseksi sanottiin, hampaat ehdottomasti hammashuollon tarpeessa (joku varmaan lähteekin). Rauhoituksen jälkeen saatiin pissanäyte, jossa oli verihyytymiä, kiteitä, bakteereita. Ultra näytti kiven rakossa. Vaihtoehtoja oli 2: parin kuukauden ajan kiviä liuottava ruokavalio (joka joko tepsii tai sitten ei) tai sitten leikkaus. Leikkaukseen voi joutua kesken sen 2kk ajankin, jos kivi kiilautuu virtsaputkeen ja tulee virtsaumpi, tai sitten myöhemmin, jos ruokavaliohoito ei tepsi. Leikkaus vajaa 500e, hohhoijaa... No päädyttiin ruokavaliohoitoon. Virtsatietulehdukseen antibiootti x 2/pv 3 viikon ajan. Siellä se Lexa-parka istuskelee katse vielä lasittuneena ja odottelee selviämiästä, jolloinka äidin kaa harjoitellaan antibiootin annostelua. Nimittäin jos äiti ei saisi sitä menemään alas, joudun jättämään Tampereen Kapiokirstun työpajapäivät väliin ja jäämään hoitamaan Lexaa kotiin.

9 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Voi "pikku" Lexaa. Toivottavasti ruokavaliohoidosta on hyötyä. Reppana.

Onnea lääkkeen antamiseen . :o)

mokkakissa kirjoitti...

Että sellaista.
1. Lexalta leikataan kynnet etutassuista
2. Äidille puetaan pilkkihaalari
3. Äiti tarttuu lattialla istuvaa pahaa aavistamatonta Lexaa takaa päin yläleuasta vasemalla kädellä ja laitaa omat jalkansa niin, ettei Lexa pääse peruuttamaan.
4. Yhtään anteeksi pyytelemättä työntää tabletin oikkean käden keskisormellaan niin syvälle kurkkuun kun ylettää
5. Lexa nielee kun on pakko

Birgitta kirjoitti...

Voi pientä. Toivotaan ettei tarvitse mennä leikkaukseen.

Sonja kirjoitti...

Paranemisia Lexalle! Meilläkin vierailtiin tänään kissatohtorilla, Napsu viihtyi siellä 2h ja diagnoosina silmätulehdusta, limaa kurkussa ja 300e kiitos! Antibiootit saa Napsulle sujautettua kinkunpalan sisällä, mutta palan pitää olla niin pieni että Napsu nielee sen melkein kokonaisena. Jaa miten niin ahne? :D

lumi kirjoitti...

zelaju koske bystrogo vysdorovlenia

ritvis kirjoitti...

Voi Lexaa :/ Toivottavasti se dieettiruoka kelpaa Lexalle. Kaverin kissasta tuli roskisdyykkari, kun joutui tuolle ruokavaliolle. Hänen kissastaan kehittyi aika Houdini.

helena kirjoitti...

Oi voi. Tämä on vanha juttu ja ehkä jo tiedossasi, mutta tsekkaa tämä: http://www.kumikana.org/huumori/laakitseminen.htm

Ainakin meillä niin totta!

Angelique71 kirjoitti...

Oivoi, toipumisia Lexalle!!!

kio kirjoitti...

kiitos kaikille toivotuksista!

sonja, paranemisia teillekin!

ritvis, lexa niin ahne, että kyllä kelpas hyvin. Katsotaan pidemmän päälle.

mokkakissa, siinä puhuu kokemuksen rintaääni! ei vielä tollaiseen oo tarvittu turvautua, mutta hetken päästä, kun lexa oppii kaikki temput.. Se on muuten nestemäistä lääkettä, kestää hetken ennenkun kaikki on ruiskutettu suuhun.

helena, kiitos linkistä. En muista lukeneeni tuota aiemmin, ihan sairaan hauska :) nauroin aika lailla :)