sunnuntaina, kesäkuuta 22, 2008

ruoanlaittopäivitys

Nyt saa äkkiä arvata kuinka paljon piimää + maitoa on mennyt alla olevan rahkamäärän aikaansaamiseen
Näin paljon on sitten heraa jäljellä
Ja oikea vastaus on 2 litraa piimää ja 1 litra maitoa. Ei ikinä uskois. Viimekertaisesta herasta tuli muuten todella hyvänmakuiset letut.

5 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Rahka on kyllä herkkua, mutta hera :=/

kio kirjoitti...

hera on mieto maultaan, vähän hapan, siitä voi tehdä kylmiä kesäkeittoja, ja tosissaan letut oli pehmeitä, suussasulavia :)

Milla kirjoitti...

Ai sä todella teit ite sitä rahkaa, mietiskelin sitä kun luin edellisen tekstin. =) Miten sitä tehdään, pitääkö noita jotenkin keittää vai? Maistuuko se samalle kuin kaupasta ostettu rahka?
Nyt muistin että pienenä tehtiin viiliä ite, hyvin voiskin alkaa sitä tehdä, tulis se selkeesti halvemmaksikin kuin valmiina ostettu, eikä oikeestaan tarvii juurikaan edes tehdä mitään.

kio kirjoitti...

moikka! maitoa piti kuumentaa melkein kiehuvaksi, kaataa piimät sekaan ja kuumentaa melkein kiehuvaksi uudestaan, niin rahka ja hera erottuu toisistaan ja kaataa vaan siivilään. Toi on kuivempaa, sen takia mä tätä teenkin, kun noi leivonnaiset hajoaa käsiin tai vaatii paljon enemmän jauhoja sekaan kaupan rahkasta tehtynä. Ehkä se on enemmän raejuuston tapainen tai jotain siltä väliltä..

M'man kirjoitti...

Mina laitan juustoa laittaessani herasta leipaa, jota sitten nautitaan juuri kyseisen juuston kanssa. Namia!