Ai sä todella teit ite sitä rahkaa, mietiskelin sitä kun luin edellisen tekstin. =) Miten sitä tehdään, pitääkö noita jotenkin keittää vai? Maistuuko se samalle kuin kaupasta ostettu rahka? Nyt muistin että pienenä tehtiin viiliä ite, hyvin voiskin alkaa sitä tehdä, tulis se selkeesti halvemmaksikin kuin valmiina ostettu, eikä oikeestaan tarvii juurikaan edes tehdä mitään.
moikka! maitoa piti kuumentaa melkein kiehuvaksi, kaataa piimät sekaan ja kuumentaa melkein kiehuvaksi uudestaan, niin rahka ja hera erottuu toisistaan ja kaataa vaan siivilään. Toi on kuivempaa, sen takia mä tätä teenkin, kun noi leivonnaiset hajoaa käsiin tai vaatii paljon enemmän jauhoja sekaan kaupan rahkasta tehtynä. Ehkä se on enemmän raejuuston tapainen tai jotain siltä väliltä..
5 kommenttia:
Rahka on kyllä herkkua, mutta hera :=/
hera on mieto maultaan, vähän hapan, siitä voi tehdä kylmiä kesäkeittoja, ja tosissaan letut oli pehmeitä, suussasulavia :)
Ai sä todella teit ite sitä rahkaa, mietiskelin sitä kun luin edellisen tekstin. =) Miten sitä tehdään, pitääkö noita jotenkin keittää vai? Maistuuko se samalle kuin kaupasta ostettu rahka?
Nyt muistin että pienenä tehtiin viiliä ite, hyvin voiskin alkaa sitä tehdä, tulis se selkeesti halvemmaksikin kuin valmiina ostettu, eikä oikeestaan tarvii juurikaan edes tehdä mitään.
moikka! maitoa piti kuumentaa melkein kiehuvaksi, kaataa piimät sekaan ja kuumentaa melkein kiehuvaksi uudestaan, niin rahka ja hera erottuu toisistaan ja kaataa vaan siivilään. Toi on kuivempaa, sen takia mä tätä teenkin, kun noi leivonnaiset hajoaa käsiin tai vaatii paljon enemmän jauhoja sekaan kaupan rahkasta tehtynä. Ehkä se on enemmän raejuuston tapainen tai jotain siltä väliltä..
Mina laitan juustoa laittaessani herasta leipaa, jota sitten nautitaan juuri kyseisen juuston kanssa. Namia!
Lähetä kommentti