tiistaina, helmikuuta 10, 2009

kukkapitsitaulu

Tämän taulun aloitin niiden aiemmin esittelemieni harjoituskukkien jälkeen kukkapitsikurssin päätteeksi. Ja pari viikkoa sitten sain sen höyrytettyä ja pätkäistyä ylimääräiset langat. Kuvaustaustana on mun nypläystyyny, varsinaiseen kehystykseen voi mennä tavalliseen tapaan tovi aikaa. Kori ja kukkatsydeemi tehdään erikseen ja kukat pujotetaan vaan sangan välistä ja asetellaan nätisti. Malli on vanha ja kuten yksi nyplääjä on sanonut diplomityö kukkapitsissä. Kuten kukkapitsissä yleensäkin, lankana on 50/2 (Bockens) puolivalkaistu tässä tapauksessa. Korkeus n. 36cm. Eks oo hieno :)

8 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Oooh. Diplominyplääjä. :=)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kukkakori. Kyllä kai munkin pitää kohta aloittaa tuo nyplääminen ja just jotain tällaista. Peruspitsiä onnekseni osaan jo vääntää...

Usi kirjoitti...

Wau, onpas kaunis! Koskaan en ole nypläystä kokeillut, mutta on tuossa varmasti ollut hurja homma! :) Hieno!

kaijaleena kirjoitti...

Anita tuossa nimeää sinut diplominyplääjäksi, yhdyn häneen. Häkellyttävää kauneutta.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Sä olet sitten diplomityön suorittanut. ;oD
Ihana!

Pirkko kirjoitti...

Tässä mallissa käydään läpi kaikki kukkapitsissä yleisemmin kaytetyt kuviot ja pohjat. Todellakin diplomityö siitä tekniikasta.

Minusta sinun tekemäsi "ladytaulut" ovat tekniikaltaan vaativampia kuin tämä, vain mitä olet itse mieltä?

Milla kirjoitti...

Upea!

kio kirjoitti...

kiitos kaikille kommenteista!

Mustikka, joo kannatetaan :) katsottiin just nypläysryhmässä että kellään ei ollut perinteistä pitsiä tyynyllä, kaikki teki jotakin aivan muuta. Yksi nypläsi hopealla kaulakorua, toinen teki noitaa, kolmas häätaulua, neljäs kolmiulotteista enkeliä, mä taas taulua, ja joitain muita vastaavia :)

Toi on tosiaan "diplomityö" kukkapitsissä; kun on oppinut muutamia kikkoja ja tekniikoita mitä kukkapitsissä käytetään, ei tarvii enää kauheasti aivoja rasittaa. Ja joissakin muissa töissä täytyy tehdessä enemmän funtsia, mitä ja miten seuraavaksi tekisi.