maanantaina, helmikuuta 02, 2009

makrame kurssi

Viikonloppuna olin Tampereella Kapiokirstun makrame-kurssilla, kiitos opettaja-Irjalle opetuksesta! Ennen ja jälkeen tenttiä olen nukkunut huonosti ja erityisen huonosti la-su välisenä yönä, en nimittäin pysty nukkumaan kun toinen sierain on tukossa ja Nasolinit jäi kotiin, joten olo ei ollut virkein mahdollinen, harmi! Paluumatka oli rankka kun meinasin koko ajan nukahtaa ja piti laulaa ja välillä läpsyttää poskia, onneksi lähdin vähän aikaisemmin, ja vain viimeinen puoli tuntia oli hämärän aikaan.

Irjalla oli muutamia töitä näytillä, ja alla osa näytillä. Irja tykkää tehdä riikinkukkoja kaikilla tekniikoilla ja ylin komeus on myös hänen tekemänsä, jokin näistä on jonkun muun kuin Irjan, mutta en enää muista mikä.



Ja alla on sitten kurssilaisten saavutuksia.
Sirpan vyö villalangasta
Eijan pari korua
Sannan rahakukkaron alku
Pirkko L.:n amppeli
Pirkko S:n seinäkoriste
Tässä sitten mun tekele. Aloitin tekemään ehkä kännykkäpussia, lankana on Mandarin Petit puuvillalanka, ainoastaan kohosolmuja, joka toinen eri päin. Vähän liian myöhään tajusin piirtää 45 asteen apuviivoja alla olevaan kartonkiin, että suunta pysyisi mielessä. Kuten näkyy hieman yrittää mennä vinoon ja korjaaminen on helvettiä, voin sanoa. Katsotaan, jääkö ikuisuusprojektiksi tämäkin. Toisella puolella kartonkia on suurin piirtein yhtä paljon tehty.
Makrametekniikalla olen tehnyt juttuja aikaisemminkin, mutta jotenkin sitä on vaikea tehdä ja suunnitella yksikseen, tai en vaan inspiroidu siihen kurssien välissä.