maanantaina, helmikuuta 16, 2009

neulakintaat

Nämä neulakintaat aloitin viime kesänä pitsikongressimatkalla, yhdethän sain valmiiksi samaisella matkalla. Ja näihin ehti tulla vain kärjet. Aina välillä olen kuitenkin palannut, varsinkin lyhyillä bussi- ja junamatkoilla, kun on helppo ottaa esille.
Lankana Sandnes Tove 52g, 3 lenksua peukalolla eli sopivan paksut. Sanoisin, että toistaiseksi parhaat, mitä olen tähän mennessä saanut aikaiseksi. Olen malttanut tehdä sopivan pienet peukalontyvet. Ja ovat kaikin puolin käteen sopivat. Vielä on kyllä hiomista reunan tasoituksessa, aivan vaan jää pieni pykälä.
Ja täältä ovat näyttäneet ennen pesukonekäsittelyä (pikaohjelma 30min 30ast) ja trimmausta; kun vähän huopuvat, niin voi leikata pätkät lyhyiksi.

7 kommenttia:

Kaijaleena kirjoitti...

Hyvät ovat kintaat!
Tuo pikaohjelma pesukoneessa ja 30 astetta näyttää riittäneen sopivaan huopumiseen. Minä en ole vielä yksiäkään laittanut koneeseen, kun olen pelännyt liikaa huopumista. Oletko neulannut suomeksi? Huovutus varmaan estää suomeksi neulatun liian venymisen?

Heidi kirjoitti...

Tuo tekniikka on minulta vielä kokeilematta. Hyvältä näyttävät!

kio kirjoitti...

Kaijaleena, kiitos! joo nämä eivät ole kutistuneet kuin aivan hitusen, tulevat vaan pörröisiksi ja tiivimmiksi. Niin ja pienensin kaiken varalta kuivauskierroksia 1400->800. Piti tarkistaa vajannon sivuilta, millä tavalla teenkään ja suomeksi se oli. Se on helpoin ja nopein, kun ei tarvii mitään silmukoita kiertää, venymiseen en ole vielä törmännyt (paitsi niissä yksissä 7-veljeksestä tehdyissä ja sekin pesuvaiheessa)

Heidi,kiitos! ihan hauskaa tuokin on, kannattaa kokeilla. Ja puisen tylpän neulan ainakin voi viedä lentokoneeseen, siitä ei ole mitään epäilystä :)

helena kirjoitti...

Vieras tekniikka minullekin, pitäis joskus jne. Piti käydä tarkistamassa mikä tuo sun pitsikongressimatka oli kun mun tekis mieli lähteä Suuren Käsityölehden järjestämälle Haapsaluun pitsihuivimatkalle, niin että josko olisit ollut sellaisella jo viime kesänä. Olisin vaan kysynyt mielipidettä :)

kio kirjoitti...

helena, en valitettavasti, mutta tiedän pari ihmistä jotka ovat lähitulevaisuudessa menossa sellaiselle kurssille (toinen meidän nypläysryhmän opettaja ja toinen muuten vaan nypläyskurssin jäsen)

Taija K kirjoitti...

En ole luista neulaa vielä kokeillut. 15 euroa se maksoi, notta sopii olla hyvä ;o)
Tarjouksia oli Vihreässä vyyhdissä paljonkin, mutta ei mitään, mikä minua olisi kiinnostanut. Joitakin poistosukkalankoja oli, mutta en pitänyt niiden väreistä ja osa oli puuvillaisia.

Inkeri kirjoitti...

Minäkin olen joskus ollut kurssilla, jossa opeteltiin tuo tekniikka. En taitaisi enää osata. Kauniita ja lämpöisiä lapasiahan tuolla tekniikalla saa aikaan. Tuo huovutus vielä parantaa niitä.