maanantaina, elokuuta 02, 2010

Japanin matkakertomus II

Ja pomppiva kerronta toisen päivän kuvien pohjalta jatkuu.. Ollaan edelleen Kobessa.

Käytiin siltarakennusmuseossa alkajaisiksi, alla ihan valokuvasta otettu valokuva Akashi Kaikyo sillasta (Wikipedia-linkki), joka on maailman pisin riippusilta, koko pituus on 3911,1m ja sen keskijänteen pituus on 1990,9m. Se suunniteltiin kestämään 8,5 richterin maanjäristykset ja 286km/h puhaltavat tuulet.

Museossa ensimmäistä kertaa sain kokeilla 3D-laseja, Wataru (piirretty hahmo) selitti ummet ja lammet japaniksi sillan rakentamisesta, mutta minä vain ihmettelin 3D elokuvaa..Vähän ennen sulkemisaikaa piipahdetiin hyvin vauhdikkaasti japanilaisessa Sorakuen puistossa. Oli hyvin kaunis ja rauhallinen, mielellään olisin istuskellut siellä vaikka pari tuntiakin.


Ohimennen otettu valokuva lihakaupasta. Kobe on kuuluisa Kobe-beefistään. Karjalle syötetään orgaanisia jyviä, juotetaan olutta, sakea hierotaan nahkaan. Pihvi maksaisi 50-100e. Täytyy tunnustaa, ettei olla maistettu, damn! Kun katsotaan alla olevan näyteikkunan hintoja, kallein (tämän hetkisellä huonolla euron kurssilla) on 315e /kg! Joopajoo..
Noin muuten vaan hinnoista... Tosiaan kurssi ole meille hyvinkin epäedullinen. Puoli vuotta aiemmin hotellimme olisi maksanut 370e, nyt maksettiin yli 500e. Jotkut tavarat oli siltikin edullisia, jotkut taas eivät. Viimeisessä hotellissa vaakaa ei ollut ollenkaan, sitä edellisessä vaikutti hyvin epäluotettavalta. Kyllähän tiesin matkalla lihonneeni, mutten sentään viittä kiloa!! Lainalaukkuuni olisi mahtunut vielä vaikka mitä tilan suhteen, muttei painon suhteen. Viime metreillä eli lentokentällä vaaka näyttikin vain 18.2kg, eli olisi mahtunut vielä kokonaiset 1.8kg. Vähänkö harmittaa!

Ja toinen asia mikä harmittaa, on että, miksi minä en opi pakkaamaan...? Joka kerta teen listoja ja viime aikoina jopa ruvennut merkkaamaan, että mitä oikeasti on tullut käytettyä ja mitä ei. Mutta lopputuloksena 5(VIIDET) kengät! Ja kyllä sitä voi pyykätäkin pari kertaa! Puolustuksekseni voin sanoa, että kaikkia kenkiä ja vaatteita käytin reissun aikana, mutta olisin pärjännyt vähemmällä...
Öinen näkymä hotellin ikkunasta.

Jatkoa seuraa...

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Wow upeaa on ollut voi että:)

mokkakissa kirjoitti...

Pakkaaminen on ikuinen ongelma. Sitä kun ei koskaan tiedä millaiset olot määränpäässä sitten lopulta on. Mutta kengistä olen oppinut, että matkakenkinä ei ole crocsien voittanutta (paitsi ulkonäössä). Niillä pärjää kaikkialla paitsi lumessa. Uidakin voi ne jalassa... Hellurei. No siis ostokset????

ArualMaria kirjoitti...

Aivan ihana tuo puisto! Tahtoo taas Japaniin... :)

kio kirjoitti...

koska sä kävit? missäpäin? minkämoinen reissu oli?