maanantaina, elokuuta 16, 2010

Japanin matkakertomus IV

Mun ajottain akutisoituva pedanttisuus ei salli nyt etenemistä väärässä järjestyksessä ;)
Hauska merkki koirien ulosteiden keräämisestä. Mainittakoon, että Japanissa oli todella siistiä, roskia ei näkynyt paljon missään, ja toisaalta koko matkan ajalta voisin laskea näkemämme roskikset yhden (tai ehkä kahden) käden sormilla. Fasinoivaa!
Kobe City Koiso Memorial Museum of Art
Samaan aikaan meidän kanssa pääsyä museoon odotti ryhmä koululaisia. Olo oli kuin eläintarhan eläimellä tai vastaavalla, olivat niin uteliaita ja tuijottivat ja vilkuttivat.. Museossa saivat opettajaltaan jonkin tehtävän ja meillä oli sitten ihmeteltävää, että miten noin iso ryhmä koululaisia voi pysyä noin keskittyneinä ja noin hiljaa noin pitkään.. Fasinoivaa!

Kongressin ensimmäinen päivä meni rekisteröityessä ja iltapäivällä olikin retki sakepanimolle. Taisi olla ensimmäinen kerta mulle kun maistoin sakea. Maisteltiin mm. kuplivaa sakea, joka oli jotain samppanjan ja siiderin väliltä. Ja toista grapen makuista sakea, joka oli melko makeata. Ja ihan perinteistä, kalliimpaa sorttia. Tuo setä selittää poikkeuksellisen hyvällä englannilla maistamastamme sakesta.

Saken valmistusta ei päästy katsomaan, koska se tapahtuu ilm. talvella. Hienoon sakeen riisijyvät hiotaan 35%:iin alkuperäisestä koosta!
Sakepanimon alueella oli myös pitsinäyttely, josta tämä ohutlankatyö. Ihmisiä parveili sen verran, että kuvat ovat enimmäkseen sekavat, heijasteiset ja onnettomat.

1 kommentti:

ArualMaria kirjoitti...

Minä kiinnitin huomiota samaan aikoinaan Japanissa käydessäni - siellä oli tosi siistiä, vaikka ihmisiä on niiiiin paljon. Voi, olisipa tosi mielenkiintoista tutustua saken valmistukseen!